Τοπικά

Έλεγχοι στη λαϊκή αγορά της οδού Καποδιστρίου – Βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις, οι 4 για άσκοπη μετακίνηση

Ελέγχους στη λαϊκή αγορά με είδη ένδυσης – υπόδησης, επί της οδού Καποδιστρίου, πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο αποτελούμενο από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛ.ΑΣ και της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων. Οι έλεγχοι δεν επικεντρώθηκαν μόνο στην κατοχή άδειας, τον έλεγχο των υπαλλήλων – βοηθών και στην κατάληψη κοινοχρήστου χώρου από αυτούς, αλλά και στην κατοχή των ειδικών βεβαιώσεων μετακίνησης και την καθολική χρήση μάσκας από τους ίδιους και τους πελάτες.

Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μετά από καταγγελίες των ίδιων των επαγγελματιών λαϊκών αγορών, για παραβιάσεις του Ν. 4497/2017 περί υπαίθριου εμπορίου και εφόσον είχε ήδη προηγηθεί περίοδος αυστηρών συστάσεων σε όλη την διάρκεια Φεβρουαρίου – Μαρτίου από δημοτικούς αστυνομικούς.

Στο σημερινό έλεγχο βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις για παραβίαση των διατάξεων του Ν. 4497/2017, περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων σε χώρο λαϊκής αγοράς και 4 παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και άσκοπη μετακίνηση.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σε γενικές γραμμές οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών – ακόμη κι εκείνοι που τους επιβλήθηκε πρόστιμο – ήταν συνεργάσιμοι και αντιλήφθηκαν πως η τήρηση της νομιμότητας είναι σημαντικότατη, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους συναδέλφους τους που δραστηριοποιούνται τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες, είτε αυτόνομα από την υπηρεσία μας, είτε με τη συμμετοχή μας σε μεικτά κλιμάκια με άλλες συναρμόδιες αρχές.

Επισημαίνεται για ακόμη μια φορά ότι οι επαγγελματίες οφείλουν κατά τον έλεγχο να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους και να επιδεικνύουν την νόμιμη άδεια η οποία πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ και να είναι θεωρημένη, την αστυνομική τους ταυτότητα για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας και να δραστηριοποιούνται αυτοί που αναφέρονται στην άδεια ή οι νόμιμα δηλωμένοι βοηθοί τους και όχι τρίτα αδήλωτα πρόσωπα. Ταυτόχρονα οφείλουν να επιδεικνύουν και την αντίστοιχη βεβαίωση μετακίνησης που εκδίδεται από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μαζί με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα από το taxisnet. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εμπορίου του Δήμου Βόλου στα τηλ: 2421353261 – 262 (γραφείο λαϊκών αγορών).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το