Τοπικά

Έλεγχοι σε σούπερ μάρκετ της Μαγνησίας – Με σειρά προτεραιότητας h είσοδος των πελατών, έλλειψη σε απολυμαντικά προϊόντα

Κλιμάκιο υπαλλήλων του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, διενέργησε σήμερα ελέγχους σε υπεραγορές (SUPER MARKETS) για τη διαπίστωση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, εξ αιτίας εμφάνισης του κορωνοϊου CONID-19. Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
1. Επάρκεια προϊόντων τροφίμων, χαρτικών.
2. Έλλειψη παρατηρείται σε α) Προϊόντα απολύμανσης β) Προϊόντα αιθυλικής αλκοόλης γ) Αντισηπτικά προϊόντα. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους λειτουργίας των καταστημάτων, από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει επάρκεια και σε αυτά τα είδη.
3. Δεν παρατηρήθηκε συγχρωτισμός ατόμων στα καταστήματα που ελέγχθηκαν. Κατά την είσοδο των πελατών σε αυτά τηρούνταν σειρά προτεραιότητας με κάρτα.

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, προκειμένου να διασφαλισθεί η στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και η ομαλή λειτουργία της αγοράς.

“Οι έλεγχοι από κλιμάκια των συναρμοδίων υπηρεσιών των περιφερειακών ενοτήτων θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση, για την τήρηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και των κατ΄ εξουσιοδότηση αυτών εκδιδομένων Υπουργικών Αποφάσεων και θα αφορούν στην επάρκεια και στην πώληση οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας που είναι απαραίτητο για την υγεία, τη διατροφή, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή. Καμία ανοχή, οι παραβάτες θα τιμωρούνται παραδειγματικά.  Είναι ώρες ευθύνης για όλους”΄.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το