Τοπικά

Έλεγχοι για την ποιότητα των νερών κολύμβησης στις παραλίες του Νομού Μαγνησίας – Καμία υπέρβαση

Δειγματοληπτικούς ελέγχους θαλασσινού νερού από 86 σημεία δειγματοληψιών στις κολυμβητικές ακτές όλων των Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων, πραγματοποίησε κατά την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου του έτους 2018 η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας των Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά δεδομένα των διενεργηθέντων δειγματοληψιών και μικροβιολογικών δοκιμών δεν διαπιστώθηκε καμία υπέρβαση των ορίων της οδηγίας 2006/7/ΕΚ σχετικά με τα όρια των νερών κολύμβησης για τα παράκτια και μεταβατικά ύδατα.

Με βάση τις συγκεκριμένες μετρήσεις, επιτρέπεται η χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση σε όλες τις ακτές κολύμβησης των Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων, διότι πληρούν τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας των Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων, πραγματοποίησε τους ελέγχους κινούμενη πάντοτε στο πλαίσιο τήρησης της νομοθεσίας, σχετικά με τον έλεγχο της ποιότητας των νερών κολύμβησης, της έκδοσης αποφάσεων χαρακτηρισμού καταλληλότητας θαλασσίων υδάτων, της ανάγκης για την συστηματική παρακολούθηση των ακτών κολύμβησης για διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το