Τοπικά

Έλεγχοι για covid στη δομή προσφύγων του Μόζα

Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισκέφθηκε στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, η Διοικήτρια της Δομής Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας στο Βόλο, κ. Ευαγγελία Γιαλίδη.

Συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Δομής και δρομολογήθηκε για τις αμέσως επόμενες ημέρες η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για τον Covid-19, με την κ. Κολυνδρίνη να επισημαίνει την ανάγκη διασφάλισης της δημόσιας υγείας, με τους κανόνες και τους όρους που έχουν επιβληθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και της Κυβέρνησης.

Σημαντικό επίσης θέμα που συζητήθηκε ήταν η μεταφορά μαθητών από την υφιστάμενη Δομή του Βόλου προς τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας, με την κ. Κολυνδρίνη να ενημερώνει την Διοικήτρια της Δομής, για την σχετική διαδικασία που ακολουθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη μεταφορά των μαθητών.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα με την κ. Κολυνδρίνη και την κ. Γιαλίδη να συμφωνούν στη συνέχιση της καλής συνεργασίας, με μοναδικό σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της Δομής στο Βόλο, χωρίς προβλήματα, χωρίς διακρίσεις, προκειμένου όσοι φιλοξενούνται εκεί να γίνουν κομμάτι της κοινωνίας μας και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν ομαλά σε αυτήν.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το