Τοπικά

Έλεγχοι σε καταστήματα του Βόλου για τραπεζοκαθίσματα

Ελέγχους ενόψει της εορταστικής περιόδου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πέρα από όσα προβλέπει η άδειά τους άρχισαν χθες από το Τμήμα Προσόδων της Δημοτικής Αστυνομίας, με εντολή από τους πολιτικούς προϊσταμένους να μην εξαντλείται η αυστηρότητα. Στο μεταξύ, από χθες και μέχρι τα Φώτα δεν θα βεβαιώνονται παραβάσεις από τη Δημοτική Αστυνομία στο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο πλαίσιο των γιορτών και της έλλειψης προσωπικού.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημ. Πέγιος σε δηλώσεις του ανέφερε σχετικά με την έναρξη ελέγχων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πως «θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου από υπαλλήλους του Τμήματος Προσόδων. Θέλουμε να μην ξεφύγει η κατάσταση και να γεμίσουν οι κοινόχρηστοι χώροι από τραπεζοκαθίσματα, αλλά από την άλλη δεν θα εξαντλήσουμε όλη την αυστηρότητά μας στους καταστηματάρχες, που αυτές τις ημέρες περιμένουν να δουλέψουν περισσότερο» προσέθεσε ο ίδιος.

 

Ελεύθερη στάθμευση στο ΣΕΣ
Στο μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, από χθες η Δημοτική Αστυνομία και μέχρι τα Θεοφάνια δεν βεβαιώνει κλήσεις στο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου. «Θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση, αφού η Δημοτική Αστυνομία έχει μείνει στην ουσία αυτή την περίοδο με έναν μόνο υπάλληλο λόγω συνταξιοδοτήσεων και ασθενειών» επισήμανε ο κ. Πέγιος.
Μεγαλύτερη βαρύτητα κατά την εορταστική περίοδο θα δοθεί από τη Δημοτική Αστυνομία στους λεωφορειοδρόμους και την παράνομη στάθμευση σε κεντρικές οδούς.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, «αυτή την περίοδο προέχει να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή κίνηση των οχημάτων στις κεντρικές οδούς της πόλης, λόγω και της μεγάλης επισκεψιμότητας που θα έχει η περιοχή μας. Οι λεωφορειόδρομοι θα πρέπει να μείνουν ελεύθεροι από παράνομα σταθμευμένα ΙΧ, ενώ θα βεβαιώνονται κλήσεις και σε όσους παρκάρουν παράνομα σε Κ. Καρτάλη και Ιωλκού. Μετά τις γιορτές θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στελεχώσουμε τη Δημοτική Αστυνομία» συμπλήρωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το