Τοπικά

Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε οδηγούς για παραβάσεις του ΚΟΚ

αστυνομία

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ, συμμετείχε ικανός αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Αντικείμενο των δράσεων ήταν η διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, η δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας, ο έλεγχος ατόμων, η προσαγωγή υπόπτων και η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν 195 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 1.073 άτομα, εκ των οποίων 864 ημεδαποί και 209 αλλοδαποί και 340 οχήματα.

Προσήχθησαν 102 άτομα και συγκεκριμένα 54 ημεδαποί και 48 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 21 άτομα και συγκεκριμένα ένας αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για απόπειρα κλοπής, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για κλοπή από κοινού, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, τέσσερις ημεδαποί για ηχορύπανση, επτά ημεδαποί για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, δύο ημεδαποί για στέρηση βιβλιαρίου υγείας, δύο ημεδαποί για παράβαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων κι ένας ημεδαπός για λοιπές παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Βεβαιώθηκαν 338 παραβάσεις και συγκεκριμένα τρεις παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών, μία παράβαση για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, μία παράβαση του Νόμου 3446/06, 100 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πιο συγκεκριμένα έξι για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, δύο για τροποποίηση των όρων λειτουργίας καταστήματος, 39 για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων, 17 για στέρηση βιβλιαρίου υγείας, τρεις για στέρηση άδειας εργασίας, οκτώ για στέρηση κατάστασης προσωπικού, τέσσερις για ηχορύπανση και 21 λοιπές παραβάσεις.

233 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κι ειδικότερα έξι για μέθη, δέκα για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, τέσσερις για χρήση κινητού τηλεφώνου, μία για μη χρήση προστατευτικού κράνους, μία για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, δύο για στέρηση άδειας οδήγησης, δύο για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, δύο για ΚΤΕΟ, τέσσερις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 201 λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το