Τοπικά

Ελασσόνα: Πρόστιμο σε πολίτη για πρόκληση πυρκαγιάς την Παρασκευή στην περιοχή της Συκέας

Καμπάνα με χρηματικό πρόστιμο έπεσε σε πολίτη που ευθύνεται για την πρόκληση πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε σήμερα στις 11.30 το πρωί στην περιοχή της Συκέας, στην Ελασσόνα.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν εννέα πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Η Πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο καίγοντας γεωργικές και χορτολιβαδική έκταση χωρίς ιδιαίτερες ζημιές.

Για το ανωτέρω περιστατικό, επιβλήθηκε Διοικητικό Πρόστιμο στον υπαίτιο της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή
Παράλληλα, συνίσταται, οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το