Ελλάδα

ΕΛΑΣ: Η στιγμή που η αστυνομία μπαίνει μέσα στις καταλήψεις σε Εξάρχεια και Κυψέλη

Βίντεο και φωτογραφίες από τα ευρήματα της διπλής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης για την εκκένωση κτηρίων υπό κατάληψη σε Εξάρχεια και Κυψέλη έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες των κατασχεθέντων αντικειμένων από τα δύο κτήρια, οι αστυνομικοί βρήκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια και κράνη, τα οποία μαζί με όλα τα ευρήματα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τρία πανό,
28 ξύλινα κοντάρια,
οχτώ αντιασφυξιογόνες μάσκες,
εννέα κράνη,
11 τεμάχια υφάσματος,
μπλούζα και γάντι.

Παράλληλα συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ διαπίστωσε ότι στο κτίριο στην Κυψέλη υπήρχε ρευματοκλοπή, ενώ από τους αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε προσαγωγή οχτώ ατόμων, που εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση από αυτό.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα (Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024) το πρωί, για την εκκένωση δυο υπό κατάληψη κτιρίων σε Εξάρχεια και Άγιο Παντελεήμονα.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικών εισαγγελικών παραγγελιών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης και των Ο.Π.Κ.Ε.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- πανό, -28- ξύλινα κοντάρια, -8- αντιασφυξιογόνες μάσκες, -9- κράνη, -11- τεμάχια υφάσματος, μπλούζα και γάντι.

Παράλληλα, από συνεργείο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. διαπιστώθηκε ότι στο κτίριο στον Άγιο Παντελεήμονα λάμβανε χώρα ρευματοκλοπή, ενώ από τους αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε προσαγωγή -8- ατόμων, που εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση από αυτό.

Τα κτίρια αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι προέβησαν σε ενέργειες ασφάλισής τους.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το