Αθλητισμός

Έλαμψαν οι Βολιώτισσες Καράγγελου και Φράγκου sτο Ευρωπαϊκό καλλιτεχνικής κολύμβησης νεανίδων

Στη Μάλτα διεξάγεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης νεανίδων με τη συμμετοχή και της Εθνική μας ομάδας, μέλη της οποίας είναι η Ζωή Καράγγελου και η Ελένη Φράγκου του ΝΟΒΑ. Οι δύο Βολιώτισσες τα πηγαίνουν περίφημα μέχρι στιγμής και αποδεικνύουν ότι το μέλλον τους ανήκει.

 Μέχρι στιγμής η Καράγγελου μετρά δύο έκτες θέσεις (Ελεύθερο Ντουέτο, Σόλο), μία έβδομη (Τεχνικό Ντουέτο) και μια 8η (Ομαδικό), ενώ και η Φράγκου κατετάγη 8η με το Ομαδικό. Αναλυτικότερα:

Μετά την 7η θέση στο Τεχνικό Ντουέτο, η Ζωή Καράγγελου αγωνίστηκε και στο Ελεύθερο πρόγραμμα του Ντουέτο, έχοντας και πάλι παρτενέρ την Ιφιγένεια Κρομμυδάκη.

Τα νεαρά κορίτσια του Ντουέτου της Ελλάδας εκτέλεσαν όμορφα το πρόγραμμά τους στον τελικό βαθμολογήθηκαν με 82.6000 β., δηλαδή πολύ καλύτερα από τον προκριματικό αγώνα τους. Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι οι Καράγγελου και Κρομμυδάκη ήταν οι πιο μικρές στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία απ´ όσες μετείχαν.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ρωσίδες Εβένκο και Μινάεβα με 92.5333 β., το ασημένιο οι Ουκρανές Ντερεβιατσένκο και Σολντατένκοβα με 90.2000 β., ενώ το χάλκινο οι Ισπανίδες Αρκέρο και Γκαρσία με 88.1667 β.

Για τα κορίτσια της Εθνικής ακολούθησε η συμμετοχή στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του Ομαδικού. Στη σύνθεση της ελληνικής ομάδας, μετείχαν τόσο η Ζωή Καράγγελου, όσο και η Ελένη Φράγκου. Η Εθνική μας βαθμολογήθηκε με 82,2333 β. και κατέκτησε την 8η θέση.

Την ομάδα αποτελούσαν οι Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Βάγια Σταυρούλα Ελένη, Κωνσταντίνα Φιλέντα, Ελένη Φράγκου, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Βασιλική Μολόζη. Παρά το γεγονός ότι η Μαρία Καραπαναγιώτου είχε προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα και αγωνίστηκε με πρόβλημα, η ομάδα κατάφερε να έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με την είσοδό της στην ευρωπαϊκή οκτάδα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία με 92.7333, το ασημένιο η Ουκρανία με 90.8000 β. και το χάλκινο η Ισπανία με 87,0333 β.

Η χθεσινή ημέρα ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της Ζωής Καράγγελου στον τελικό του Τεχνικού προγράμματος του Σόλο. Η αθλήτρια του ΝΟΒΑ έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και κατετάγη 6η με 82.5904 βαθμούς. Στο βάθρο των νικητριών ανέβηκαν η Ρωσίδα Κιρσάνοβα (1η με 91.2118 β.), η Ουκρανή Σολντατένκοβα (2η με 87.6146 β.) και η Λευκορωσίδα Μπουτσέλ (3η με 85.6702 β.).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το