Αθλητισμός

Έλαμψαν οι Αργοναύτες, Κέρδισαν 16 μετάλλια στο Πανελλήνιο Στίβου ΑμεΑ

Εντυπωσιακή παρουσία είχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ατόμων με Αναπηρία οι Αργοναύτες. Ο βολιώτικος σύλλογος πανηγύρισε 16 μετάλλια και δικαίως θεωρείται σημαντική δύναμη στον χώρο.

Στο Καυτανζόγλειο στάδιο πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ατόμων με Αναπηρία. Οι Αργοναύτες συμμετείχαν με 12μελή αποστολή, από τους οποίους οι 11 κατάφεραν να ανεβούν στο βάθρο..

Δύο φορές χρυσός πανελληνιονίκης αναδείχθηκε ο Άγγελος Χριστοδούλου. Στην κατηγορία F40 κατέκτησε την πρώτη θέση τόσο στη δισκοβολία, όσο και στη σφαιροβολία.

Το «νταμπλ» στα χρυσά μετάλλια πέτυχε και ο Ναντίμ Άχμαντ. Ο αθλητής που αγωνίζεται υπό το καθεστώς των προσφύγων ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 400 μέτρα και στο μήκος της κατηγορίας Τ47.

Από δύο μετάλλια κατέκτησαν ακόμη δύο αθλητές των Αργοναυτών. Ο Δημήτρης Μπαρμπαγεωργόπουλος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στη δισκοβολία, ενώ ήταν τρίτος στη σφαιροβολία. Ο Γιώργος Τασιούλης φόρεσε στο στήθος δύο αργυρά μετάλλια στον δίσκο και στη σφαίρα της κατηγορίας F40.

Ο Γιώργος Συριής κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην κορίνα της κατηγορίας F32. Η  Ειρήνη-Στυλιανή Αγλαΐνη στην κατηγορία F20 κατέλαβε την 3η θέση στη δισκοβολία της κατηγορίας , όπως και ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης στον δίσκο της κατηγορίας F54.

Επίσης «χάλκινοι» στη δισκοβολία ήταν ο Δημήτρης Κωνσταντέλος στην κατηγορία F37, ο Παναγιώτης Καρακώστας στην F34 και η Μαίρη Κοτρώτσου στην F11. Αντίθετα ο Δημήτρης Ταμπαξής δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της σφαιροβολίας στην κατηγορία F20.

Οι Αργοναύτες δεν είχαν επιτυχημένη παρουσία μόνο στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, αλλά και σε μικρότερες ηλικιακά. Πιο συγκεκριμένα ο Χρήστος Ταμπακολόγος αναδείχθηκε χρυσός πανελληνιονίκης τόσο στη σφαίρα, όσο και στον δίσκο στην κατηγορία F20. Ο 15χρονος αθλητής κλήθηκε να αντιμετωπίσει μεγαλύτερους σε ηλικία αντιπάλους, αφού η κατηγορία όπου αγωνίστηκε ήταν μέχρι 17 ετών, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να δείξει το πλούσιο ταλέντο του.

Αρχηγός της αποστολής του βολιώτικου συλλόγου ήταν ο Θωμάς Κυριάκης και συνοδός η Ελένη Μανούκα. Μάλιστα μέσω της «ΘτΔ» η προπονήτρια των Αργοναυτών απευθύνει κάλεσμα προς τα νέα παιδιά του Βόλου να έρθουν κοντά στον σύλλογο.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την παρουσία μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου. Όλα τα παιδιά ό,τι καλύτερο είχαν και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε αγόρια και κορίτσια στους Αργοναύτες. Πλέον οι κατηγορίες έχουν αυξηθεί ανάλογα με τον βαθμό αναπηρίας και μπορούν ολοένα και περισσότερα παιδιά να λαμβάνουν μέρος στις διοργανώσεις ΑμεΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ελένη Μανούκα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το