Τοπικά

«Έλα στην Κερασιά» για τους «θησαυρούς» της… Ο Χρ. Λεφούσης επιμελήθηκε το βίντεο για τη γενέτειρα του πατέρα του

Ο αλλεργιολόγος Χρήστος Λεφούσης, ένας από τους δύο γιους του αλησμόνητου συγγραφέα Ηλία Λεφούση, επιμελήθηκε ένα βίντεο για την Κερασιά, τη γενέτειρα του πατέρα του, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο YouTube και στα social media. Ο Βολιώτης γιατρός, ο οποίος είναι μέλος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου, πόνταρε στη δύναμη της εικόνας για την προβολή της περιοχής.
O κ. Λεφούσης συνέδραμε στην παραγωγή του βίντεο, το οποίο τιτλοφορείται: «Έλα στην Κερασιά», έχει διάρκεια τριάμισι λεπτά περίπου, ενώ επενδύθηκε μουσικά με το γαλλικό τραγούδι «Et demain» που ξεχωρίζει για τους ιδιαίτερους στίχους του. «Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Κερασιωτών, αφ’ ενός μεν για να προβάλλει τη δραστηριότητά του, αφ’ ετέρου δε να προσελκύσει κόσμο στο χωριό και στο Βόρειο Πήλιο», εξήγησε ο δημιουργός του, που είδε το βίντεο να καταγράφει εκατοντάδες views στις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του.
«Επιμελήθηκα το τεχνικό μέρος και το καλλιτεχνικό. Το βίντεο περιλαμβάνει μία φωτογραφική παράθεση, που βασίστηκε στο αρχείο του κ. Δημήτρη Οικονομίδη από το Κέντρο Έρευνας και Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας Βορείου Πηλίου, ο οποίος ασχολείται με τις άγριες ορχιδέες. Τα συγκεκριμένα φυτά είναι πραγματικά ένας κρυμμένος θησαυρός και η δουλειά που κάνει ο κ. Οικονομίδης είναι πολύ σημαντική. Από εκεί και πέρα, το βίντεο εμπλουτίστηκε και με άλλες εικόνες από το χωριό, ώστε να παρακινήσει τον κόσμο να ασχοληθεί με τον τόπο, που είναι, ούτως ή άλλως, υποβαθμισμένος τουριστικά», εξήγησε στη συνέχεια.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο γίνεται αναφορά σε διάφορα σημεία αναφοράς για το χωριό, για τα οποία ο Χρήστος Λεφούσης τόνισε: «Προτείνονται κάποια μέρη, όπως είναι το μουσείο του πατέρα μου, το Κέντρο Άγριας Ορχιδέας, ο ιστορικός τόπος της Άνω Κερασιάς και η Μονή Φλαμουρίου. Εμβληματικά σημεία για την ευρύτερη περιοχή της Κερασιάς».
Ενδιαφέρον είναι και το φινάλε του βίντεο, αφού κλείνει με το hashtag #visitΚerassia. «Όταν ο σύλλογος αποκτήσει λογαριασμό στο Twitter, θα ήταν μία καλή ιδέα», ανέφερε με νόημα ο κ. Λεφούσης, ο οποίος δεν έκρυψε πως η συγκεκριμένη βάση μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετική διαφημιστική καμπάνια για την τουριστική προβολή της Κερασιάς. «Φέτος η καραντίνα έκανε ζημιά, αφού τα περισσότερα σχολεία και τα γκρουπ επισκέπτονται το Βόρειο Πήλιο κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Έτσι εκ των πραγμάτων, το προηγούμενο διάστημα δεν έγινε τίποτα. Ελπίζω, όμως, πως θα επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς και όχι σε μία κανονικότητα με περιορισμούς», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το