Τοπικά

Εκβιασμός μέσω διαδικτύου για 40χρονο Βολιώτη – Τον απείλησαν χάκερ από την Αφρική

Τον εκβίασαν μέσω του διαδικτύου χάκερ έναν Βολιώτη, με αποτέλεσμα να καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία και να αποκαλυφθεί πως ο εκβιασμός προερχόταν από αφρικανική χώρα.
Ο 40χρονος Βολιώτης έλαβε μήνυμα, να δώσει χρηματικό ποσό, προκειμένου να μην αναρτηθούν παραποιημένες προσωπικές του στιγμές σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.
Για το ζήτημα ενημερώθηκε σχετικά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ αποδείχτηκε ότι ο εκβιασμός προερχόταν από χάκερ στην Ακτή Ελεφαντοστού της Αφρικής.

Σύμφωνα με αποκλειστική πληροφόρηση του «Ράδιο Ακρόαμα», ο χάκερ ενεργοποίησε την κάμερα στον υπολογιστή του παθόντα, που είναι οικογενειάρχης, προχθές τη νύχτα, στέλνοντάς του αίτημα φιλίας στο Facebook και εν συνεχεία του απέστειλε μήνυμα, λέγοντάς του ότι τον έχει καταγράψει με την κάμερα και ότι μπορεί το υλικό από την καταγραφή να το χρησιμοποιήσει μονταρισμένο σε διάφορες ιστοσελίδες με περιεχόμενο από πορνογραφικό έως οτιδήποτε άλλο. Παράλληλα, υποστήριξε ότι θα κοινοποιούσε το βίντεο σε όλες τις επαφές στο Facebook. Αυτά δεν θα συνέβαιναν, εάν ο 40χρονος δεν του κατέβαλε ποσό που αρχικά ήταν 3.800 ευρώ και τελικά κατέληξε στα 1.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το όνομα του επιτήδειου ήταν ξένο.

Άμεσα ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία είπε στον παρ’ ολίγο παθόντα, να απενεργοποιήσει προσωρινά τον λογαριασμό του ή να τον διαγράψει. Τον συμβούλεψε επίσης να λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας, που έχει κάθε χρήστης μέσω του Facebook.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα κύκλωμα από χώρες της Αφρικής, που επιτίθεται σε διάφορους ανυποψίαστους χρήστες. Καθημερινά δε, σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα μέλη του κυκλώματος επιτίθενται σε χιλιάδες χρήστες, ενώ κάθε μήνα τα νούμερα φτάνουν σε τριψήφιους αριθμούς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το