Τοπικά

ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ: Μπαίνει 48 ωρο λουκέτο -Απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή

Κάλεσμα για γενικό ξεσηκωμό απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου και η ΑΔΕΔΥ  προς τα σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου ζητώντας τους με τον αγώνα τους να βάλουν φρένο στον μνημονιακό κατήφορο της κυβέρνησης.

Το ΕΚΒ από κοινού με την ΑΔΕΔΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση των Διοικήσεών τους, συμμετέχουν στην 48ωρη Γενική Πανεργατική Απεργία, την Παρασκευή 6/5 και το Σάββατο 7/5 2016, ενώ θα κορυφώσουν “τον αγώνα ενάντια σε αυτό το Κοινοβουλευτικό Πραξικόπημα της Κυβέρνησης” με την 24ωρη Γενική Απεργία, την Κυριακή 8 Μαΐου (ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων) και την κοινή Απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία και η κατάθεση στεφανιών στον τόπο θυσίας στον Βόλο (Αγ. Νικολάου – Δημητριάδος).
“Συνάδελφοι, η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση της Κυβέρνησης, να καταθέσει αυτό το Σαββατοκύριακο το Νομοσχέδιο, σε αντίθεση με όσα διέρρεε αρχικώς, έχει εξήγηση: στόχος της ήταν να «πιάσει» τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα στον ύπνο και να περάσει το Νομοσχέδιο όσο το δυνατόν πιο …ανώδυνα! Δυστυχώς, γι αυτήν, το σχέδιό της θα πέσει στο κενό.
Σε αντίθεση με τις προσδοκίες της, αυτό το Απεργιακό διήμερο (Παρασκευή και Σάββατο) θα μετατραπεί σε γενικευμένη εργατική και λαϊκή κατακραυγή κατά του Νομοσχεδίου που ισοπεδώνει όχι μόνο την Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά και αποδομεί ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΚΒ και η ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, θα πραγματοποιήσουν, αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και ΓΕΝΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ, με απ’ ευθείας επαφή με τους πολίτες του Βόλου και με τους εργαζόμενους, τους οποίους και θα ενημερώσουν για τις επιπτώσεις του Νομοσχεδίου-εκτρώματος.

Έτσι, από την έναρξη της απεργίας, κλιμάκια θα ενημερώνουν τους συναδέλφους, για την αναγκαιότητα συμμετοχής στις Γενικές Απεργίες, διανέμοντας έντυπο Απεργιακό υλικό, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο (στις 6 μ.μ.) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ, έτσι ώστε την Κυριακή 8 Μάη, Ημέρα της Πρωτομαγιάτικης 24ωρης Απεργίας μας ο αγώνας μας να κορυφωθεί και η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ να «βουλιάξει»!»τονίζεται σε ανακοινωση.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αχ. Μπέος: Αυτή είναι η Ελλάδα της διαπλοκής και των συμφερόντων

Ο «ισχυρός» άνδρας της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, με προσωπική του δήλωση σε μέσο κοινωνικής…

13 Μαρτίου 2024

Καθαρά Δευτέρα: Τι να κάνετε αν ο χαρταετός μπλεχτεί σε καλώδια – Οδηγίες από τον ΔΕΔΔΗΕ

O ΔΕΔΔΗΕ δίνει χρήσιμες οδηγίες για το πέταγμα του χαρταετού καθώς η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει.…

13 Μαρτίου 2024

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών ο 69χρονος για γενετήσιες πράξεις σε 38χρονη με νοητικά προβλήματα

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 69χρονο που καταδικάστηκε για…

13 Μαρτίου 2024

Η ΔΕΕΠ Μαγνησίας για τις ευρωεκλογές

Κάλεσμα ψήφου για τις ευρωεκλογές απευθύνει η ΔΕΕΠ Ν. Μαγνησίας. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα…

13 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού: Μόλις μία μεταμόσχευση «μετρά» το 2024 στη Μαγνησία

Τα νεφρά όλων μας είναι το μεγαλύτερο αγαθό στον οργανισμό μας. Για αυτό από το…

13 Μαρτίου 2024

Καταδίκη της Ελλάδας από την Κομισιόν – Δεν αναθεώρησε τα σχέδια διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ, διότι…

13 Μαρτίου 2024