Τοπικά

ΕΚΒ: Ζωντανό και επίκαιρο το μήνυμα της Πρωτομαγιάς

Αποφάσισε χθες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου

Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία, στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας αλλά και στην κατάθεση στεφάνων στον τόπο θυσίας των Καπνεργατών στο Βόλο, την ημέρα της Πρωτομαγιάς, απευθύνει η Διοίκηση το Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΒ, ακόμη και σήμερα ο ελληνικός λαός πιέζεται από τις ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές και αποτελεί υπόθεση όλων και προϋπόθεση νίκης η συμμετοχή όλων, χωρίς διασπάσεις, στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Τονίζει ότι θα πρέπει να αποφευχθούν διασπαστικές κινήσεις. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, θεωρεί την 1η του Μάη άσβεστο ορόσημο ΑΓΩΝΑ και μέρα-σύμβολο για την Παγκόσμια Εργατική Τάξη.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

Πραγματικές συνδικαλιστικές ελευθερίες,

Συλλογική εκπροσώπηση και προστασία όλης της μισθωτής εργασίας χωρίς τείχη και διαχωρισμούς, στην πράξη και όχι στα λόγια.

Νομοθετική κύρωση των προεκλογικών υποσχέσεων για το Εργασιακό και το Ασφαλιστικό και με επαναφορά, στο ακέραιο του προ των μνημονίων Νομοθετικού πλαισίου, προστασίας των δικαιωμάτων που μας αφαίρεσαν.

Πάταξη της ανεργίας και σταμάτημα του σύγχρονου δουλεμπορίου Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων.

Τέλος καταδικάζουν και εκφράζουν τον αποτροπιασμό και την οργή τους για το χωρίς τέλος δράμα, που παίζεται στη Μεσόγειο, με τις ατέλειωτες καραβιές μεταναστών/σκλάβων, που πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή το… όνειρο ενός καλύτερο ‘‘αύριο’’, στην Ευρώπη, της αναλγησίας, της υποκρισίας και της απάθειας! Αυτό το σύγχρονο όνειδος, πρέπει με κάθε τρόπο να το σταματήσουμε.

ΖΗΤΑΜΕ υλοποίηση ΟΛΩΝ των προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης

Στο πλαίσιο αυτό, η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά είναι το αγωνιστικό λάβαρο στη μάχη για την ολοκληρωτική κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη κατανομή των βαρών, την υπεράσπιση του κοινωνικού Κράτους, τα εργασιακά δικαιώματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το