Τοπικά

ΕΚΒ: Στην εγκληματική τους αδιαφορία απαντάμε με 24ωρη Απεργία!!

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου σε ανακοίνωσή του για την αυριανή κινητοποίηση κι απεργία αναφέρει:

Σ’ ένα κόσμο κυνικών εργασιακών και κοινωνικών ανισοτήτων, αλλά κυρίως “χαλαρών” θεσμικών ρόλων και χαμηλών αντανακλαστικών, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 του Μάρτη, ισοδυναμεί με δυνατή καταγγελτική κραυγή.
Ιδιαίτερα τώρα, που σημαδεύετε από το τραγικό συμβάν της απώλειας στα Τέμπη 57 αθώων ψυχών, στην πλειονότητα τους νέων ανθρώπων, ανάμεσά τους και γυναικών, με “ανθισμένα” τα όνειρα για ένα καλύτερο αύριο.
Ένα οδυνηρό συμβάν, που οι διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες της Πολιτείας κάνουν να μεγαλώνει, ειδικά αύριο -Ημέρα της Γυναίκας-, η κραυγή κατά της πολιτικής απαξίας της γυναικείας υπόστασης και του πολυποίκιλου σημαντικού ρόλου της.
Η κραυγή κατά της εργοδοτικής ασυδοσίας, που ανισοτιμά, εκβιάζει ή διαστρέφει, αλίμονο, τις βιοτικές αγωνίες της.

Κάτω απ’ αυτές τις τραγικές συνθήκες και ως απάντηση στην χρόνια κυβερνητική αδιαφορία και εμπαιγμό, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, αποφάσισε να κάνει την 8η του Μάρτη αγωνιστικό του ορόσημο, κηρύσσοντας 24ωρη παμβολιώτικη Απεργία, ώστε στις ράγες του ΟΣΕ να πάψει, πια, να κυλά η εγκληματική κρατική αμέλεια.

Ο αγώνας μας “τροχοπέδη” στα νέα φριχτά τους εγκλήματα.

Ένα σύνθημα συνέχισης του αγώνα, για να κερδηθεί στην πράξη και όχι στα λόγια η ισότητα και η καταξίωση του ρόλου της γυναίκας απ’ το όποιο (κοινωνικό, εργασιακό, θεσμικό) μετερίζι.
Είναι κάλεσμα συστράτευσης και αφύπνισης, για να καταστεί αυτή η Ημέρα πραγματικό σύμβολο για:
Την αξιοπρέπεια της γυναίκας, την καταδίκη των διακρίσεων και του ρατσισμού.
Καλύτερες συνθήκες εργασίας, ίσα μεροκάματα με τους άνδρες.
Απάλειψη κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών στο σπίτι, στη δουλειά, σε δημόσιους χώρους, στο διαδίκτυο.
Αναγνώριση στην πράξη των επιλογών της προσωπικής ζωής, χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Το ΕΚΒ καλεί τις συναδέλφισσες εργαζόμενες να σταθούν στο πλάι του Εργατικού Κινήματος ακόμη πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, για να παλέψουμε μαζί ενάντια στην αέναη θεσμική
ρητορική και την απραξία, διεκδικώντας την ουσιαστική -και όχι περιστασιακή- προστασία τους σε κάθε μορφή εργασιακής και κοινωνικής τους συμμετοχής.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η θεσμική ευαισθησία και η βούληση της κυβέρνησης, για να γίνουν πράξη τα παραπάνω, εξαντλούνται στις αόριστες προεκλογικές υποσχέσεις της, εκείνες που και όλες τις άλλες φορές δεν κατάφεραν ν’ αλλάξουν το παρατεινόμενο όνειδος!!
Ας απολογηθούν τώρα γι’ αυτό, πρωτίστως όμως ας λογοδοτήσουν για την απώλεια τόσων αθώων ψυχών, στο βωμό του πολιτικού τους αποχαυνωτισμού και του ιδιωτικού κέρδους.

Όλοι αύριο Τετάρτη, στην 24ωρη απεργία του ΕΚΒ, στις 12:30 το μεσημέρι, στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το