Τοπικά

Έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ- Το ΕΚΒ στο πλευρό τους

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου

Έκταση γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου μετά το τελεσίγραφο της εταιρείας να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο. Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΒ κάνει λόγο για υποκρυπτόμενη πρόθεση της εταιρείας για δικούς της λόγους. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Άναυδοι και εξοργισμένοι οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία πληροφορήθηκαν σήμερα την ανακοίνωση – τελεσίγραφο της Εταιρίας «Contitech – IMΑΣ ΑΕ» να βάλει λουκέτο στο τοπικό εργοστάσιο του ΙΜΑΝΤΑ, πετώντας στον δρόμο το προσωπικό του!
Η απόφαση – βόμβα της Εταιρίας, που έρχεται μετά από πολύμηνες εκβιαστικές αξιώσεις για αλλεπάλληλες μειώσεις των αποδοχών των εργαζόμενων και για αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στο εργοστάσιο, έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους, όσων διέβλεπαν, πίσω από τις πρωτοφανείς σε σκληρότητα και στυγνότητα αυτές αξιώσεις, την υποκρυπτόμενη πρόθεση της Εταιρίας να κλείσει το εργοστάσιο, για τους δικούς της προφανείς λόγους!
Ο Βόλος χάνει το ένα μετά το άλλο τα εργοστάσιά του, όχι, όμως γιατί οι εργαζόμενοι «αποδέχονται τις εργοδοτικές αξιώσεις και δεν αντιδρούν», όπως θρασύτατα τους κατηγορούν κάποιοι και από πάνω, αλλά γιατί πλέον οι διαπραττόμενες αυτές αθλιότητες σε βάρος τους έχουν, κάθε φορά, την αντίστοιχη σιωπηρή πολιτική κάλυψη, που ανοίγει ολοένα και περισσότερο την όρεξη των αδίστακτων βιομήχανων!
Το ΕΚΒ στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων, και αύριο το πρωί, στη Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως στις 11 το πρωί στο ΕΚΒ, θα συγκαθορίσουν την περαιτέρω στάση τους!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το