Τοπικά

ΕΚΒ: «Εκτροπή» του Κ. Στεργίου στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Την ενόχληση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου προκάλεσε η ομιλία του Κώστα Στεργίου στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Πανεπιστημίου. Ο κ. Στεργίου αποκάλεσε “χαφιεδότσουρμο” την ηγεσία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Βόλου, που αρνήθηκαν συμμετοχή σε απεργία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Το προεδρείο του ΕΚΒ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «εκτροπή», «ύβρεις» και «απειλές» εκ μέρους του κ. Στεργίου και παράλληλα κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι πουλά «φτηνό και ανέξοδο αγωνιστηλίκι».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η τυχαία σύμπτωση της «αγωνιστικής» αμφίεσης του ΠΑΜΕ με την περίοδο της Αποκριάς, ασφαλώς δεν αποτελεί ελαφρυντικό στοιχείο, για τη νέα εκτροπή του κεντρικού του ομιλητή, στη σημερινή …αντι-ΓΣΕΕ απεργία του!
Λαλίστατος, όπως πάντα, και αφοπλιστικά ειλικρινής, ο σύντροφος Κώστας Στεργίου, ξαναάδραξε την ευκαιρία να αναλύσει τους πραγματικούς λόγους της απεργίας. Ποιό Νομοσχέδιο Κατρούγκαλου-Βρούτση, τώρα, και ποια ενότητα;
Από απόσταση ασφαλείας από την έτερη απεργιακή συγκέντρωση τής (κατά τα άλλα συνδιοργανώτριας) ΑΔΕΔΥ, στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου, το μέλος του ΠΑΜΕ εξακόντισε τη διχαλωτή γλώσσα του, στάζοντας δηλητήριο κατά της ΓΣΕΕ και κατά του Προεδρείου του ΕΚΒ. Λάβρος, υβριστής και απειλητικός μαζί, ξεκαθάρισε: «Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ δεν πρόκειται να γίνει»!
Λές και οι εργαζόμενοι, που τους γύρισαν με αποστροφή την πλάτη και αρνήθηκαν να συμμετέχουν στα κομματικά παιχνίδια του ΠΑΜΕ, δεν τό ’ξεραν. Λες και δεν διαβάζουν εφημερίδες (με πρώτο-πρώτο τον Ριζοσπάστη), και δεν βλέπουν στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο τους τραμπουκισμούς και τις καταδρομικές επιθέσεις τους, για να διαλύσουν το Συνέδριο.
Τώρα, ξανααπειλούν πως θα το ξανακάνουν! Κάτι περισσότερο θα ξέρει, ασφαλώς, και θα το λέει, έτσι δημοσίως, ο κ. Στεργίου. Αλλιώς, σε απεργιακή συγκέντρωση, που αντιμάχεται το Ασφαλιστικό, όπως διατείνεται, δεν θα τολμούσε να γίνει τόσο απροκάλυπτα υβριστής των δημοκρατικών διαδικασιών μέσα στο Κίνημα, τόσο φανερά υποκινητής και νέων ροπαλο-αντιδράσεων!
Ελπίζουμε οι εργαζόμενοι της περιοχής μας, μετά και από αυτά, τα πιο φρέσκα «ταξικά πολεμικά ανακοινωθέντα», να κατανόησαν και το λόγο, που τόσα χρόνια αυτή η μειοψηφία, η βολεμένη πίσω από την ισχνότητά της, πουλάει τόσο φτηνό και ανέξοδο αγωνιστηλίκι, κυνηγώντας αξιολύπητα… ανεμόμυλους.

Υ.Γ.: Οι χιλιάδες απλοί εργαζόμενοι, που με αξιοπρέπεια αρνούνται να καρφιτσώσουν στα πέτα τους κομματικά pins (π.χ. σφυροδρέπανα ή στειλιάρια), και οι οποίοι στο τελευταίο Συνέδριο του ΕΚΒ ανέδειξαν ως ισχυρή αυτόνομη πλειοψηφία το «χαφιεδότσουρμο», ευχαριστούν από καρδιάς τον σύντροφο Κώστα, για τον εμπλουτισμό του λήμματος του κομματικού λεξικού του. Επιφυλάσσονται δε να του αντιδωρίσουν σύντομα… καθρεφτάκι!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το