Τοπικά

Εκτρέφουν μεταξοσκώληκες στο 6ο Δημοτικό Βόλου

Στο διάδρομο του διδακτηρίου που στεγάζεται το 6ο Δημοτικό Βόλου, έχει τοποθετηθεί το εκτροφείο με μεταξοσκώληκες που δημιουργήθηκε στο σχολείο με την πρωτοβουλία του δασκάλου κ. Μιχαήλ και μαθητών.
Στόχος της όλης δράσης είναι να περάσει στους μαθητές το μήνυμα της φροντίδας των μικρών ζώων, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος.
Ο δάσκαλος της Ε’ Τάξης κ. Γιάννης Μιχαήλ ανέφερε πως «ξεκινήσαμε τη δημιουργία ενός εκτροφείου μεταξοσκώληκα, όπου συμμετέχουν οι μαθητές όλου του σχολείου. Ήδη έχουν εκκολαφθεί τα αυγά εδώ και δεκαπέντε ημέρες και οι κάμπιες αναπτύσσονται σιγά-σιγά. Θα χρειαστούν άλλες δεκαπέντε μέρες για να πλέκει το κουκούλι και μετά θα βγει η πεταλούδα, η οποία θα κάνει τα αυγά και θα ζήσει μερικές ημέρες. Οι κάμπιες τρέφονται μόνο με φύλλα μουριάς. Οι κάμπιες θα μεγαλώσουν αρκετά φτάνοντας τα επτά εκατοστά η καθεμιά».
Ενθουσιασμένοι είναι οι μαθητές με την όλη διαδικασία που συμμετείχαν με ευχαρίστηση για το εκτροφείο. Μάλιστα η κάμπια αναφέρεται ως στοιχείο της φύσης και στα μαθήματα.
Ο μαθητής της Γ’ Τάξης Νίκος Μιχαήλ συμμετείχε από την αρχή της διαδικασίας και του αρέσει πολύ. Μάλιστα όνειρό του είναι να γίνει εντομολόγος. «Μου αρέσει πολύ να ασχολούμαι με τα ζώα. Για τις κάμπιες διάβασα εντατικά και ξέρω την όλη εξέλιξη» μας είπε με αυτοπεποίθηση.
Από την πλευρά της η μαθήτρια της ΣΤ’ Τάξης Χριστίνα Τσιμπίδη ανέφερε πως «ήταν μια πολύ καλή ιδέα και μου άρεσε πολύ αυτό που έγινε. Στο μάθημα της ιστορίας μιλούσαμε για τους μεταξοσκώληκες και εντυπωσιαστήκαμε από το εκτροφείο. Μακάρι να συνεχιστεί η ενέργεια αυτή».
Παίρνοντας τον λόγο η μαθήτρια της Δ’ Τάξης Φιλίππα Μπερίκου επισήμανε πως «είδα τι δημιούργησε ο Θεός και το απολαμβάνουμε εμείς. Μάλιστα με το πρόγραμμα γνωρίζουμε καλύτερα τη φύση».
Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το