Τοπικά

Εκτός ο Βόλος από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης-Αντίδραση από τον Δήμο Βόλου

FVTIOY

Τους 30 Δήμους, σε δημότες των οποίων θα δοθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) επέλεξε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου και ο Βόλος είναι για μια ακόμη φορά εκτός.

Οι Δήμοι −που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα δεύτερης πιλοτικής φάσης μετά την πρώτη που είχε περιλάβει 13− είναι:

Νέας Ιωνίας
Ασπρόπυργου
Ελευσίνας
Φυλής
Αγίων Αναργύρων-Καματερού
Αιγάλεω
Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη
Περάματος
Λαμίας
Βέροιας
Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκη)
Κιλκίς
Κατερίνης
Ρεθύμνου
Γόρτυνος
Ορεστιάδας
Καβάλας
Άρτας
Ζακύνθου
Λέσβου
Καλαμάτας
Σκιώνης
Καλύμνου
Λέρου
Τρικκαίων
Ελασσόνας
Πύργου
Αιγιαλείας
Καστοριάς.

Οι Δήμοι επιλέχτηκαν με βάση πληθυσμιακά κριτήρια, δείκτες φτώχειας και ποσοστά ανεργίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες, καθώς και “μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή”. Η υλοποίησή του θα γίνει τον Ιούλιο. Το κόστος του είναι 68 εκ. και θα καλυφτεί από το υπό σύσταση Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θα έχει “προίκα” 700 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα είναι 200 ευρώ το μήνα, εφόσον δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων. Αν έχει, τότε το Δημόσιο θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικο σε ένα νοικοκυριό θα δίνονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο 50. Μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να φτάνει 400 ευρώ.

Ο Δήμος Βόλου

“Είναι, ομολογουμένως, χωρίς προηγούμενο η ασέβεια και η περιφρόνηση που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει προς την κοινωνία του Βόλου, όπως, χωρίς καμιά αμφιβολία πλέον, μαρτυρεί η νέα προκλητική ενέργεια αποκλεισμού του Δήμου Βόλου και από το πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον αποκλεισμό και από το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης για μακροχρόνια ανέργους.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά και να επιδοθούμε σε μια ανελέητη κριτική της συμπεριφοράς των κυβερνώντων προς τους πολίτες Β’ Κατηγορίας, όπως προδήλως πια θεωρούν αυτούς του Βόλου. Επαναλαμβάνουμε χωρίς καμιά αμφιβολία, αφού μιλούν οι πράξεις τους.

Ωστόσο περιοριζόμαστε για πολλοστή φορά, και καλούμε όλους τους «πικραμένους» αυτής της πόλης να το συνειδητοποιήσουν και να συμπαραταχθούν μαζί μας, να καλέσουμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο τοπικά, όσο και σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας, να σταματήσουν εδώ την εκδικητική τους στάση απέναντι στους πολίτες του Βόλου, επειδή έκαναν την «αποκοτιά» και εξέλεξαν τη συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή και τον Αχιλλέα Μπέο, ως Δήμαρχό τους.

Όλα τα άλλα, δείκτες φτώχειας και ανεργίας, πληθυσμιακά κριτήρια και ό,τι άλλο μετέρχονται για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, είναι πια φτηνές και κωμικοτραγικές δικαιολογίες. Πρόκειται για μια ανεύθυνη, αντιλαϊκή και ιδιαίτερα αντιδημοκρατική συμπεριφορά μικρών και φτηνιάρικων πολιτικάντηδων, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια τέτοια περίοδο, όπου εκατοντάδες συμπολιτών μας βυθίζονται καθημερινά στην φτώχια και στην ανέχεια.

Καλούμε, τέλος, ξεχωριστά και τους έξι βουλευτές της Μαγνησίας, ιδιαίτερα βέβαια τους τρεις κυβερνητικούς, να τιμήσουν τον όρκο, θρησκευτικό ή πολιτικό, που έδωσαν και να υπερασπιστούν τους πολίτες του Βόλου από τον αυταρχισμό και το ρεβανσισμό συγκεκριμένων προσώπων, που είναι γνωστά σε όλους μας. Αν δεν μπορούν να το πράξουν ας επιλέξουν, επιτέλους, τον έντιμο δρόμο της παραίτησης, από αυτόν του εξευτελισμού και της προδοσίας”.

 

ΥΓ. Μόλις χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ ξεσήκωνε τον κόσμο παραδίδοντας «μαθήματα» δημοκρατίας και ηθικής για την απόλυση Κουτσιφέλη, παίρνοντας έτσι θέση υπέρ της ΕΡΓΗΛ και των διεκδικήσεων της σε βάρος της πόλης, ύψους εννέα και πλέον εκατομμυρίων ευρώ!. Περιμένουμε και τώρα την αντίδρασή της, όχι γιατί θα παράξει κάποιο αποτέλεσμα, αλλά για να πέσουν τελείως οι μάσκες για όλους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το