Ελλάδα

Εκτός λειτουργίας το σύστημα απενεργοποίησης κινητών στις κυπριακές φυλακές – Έκοβε το σήμα και στους περίοικους

Κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών στη Κύπρο, εντοπίστηκε έχοντας στη κατοχή του κινητό τηλέφωνο. Ο κατάδικος ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 13 ετών για εμπόριο ναρκωτικών είναι ανιψιός ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας. Ενώ εξερχόταν από αίθουσα του εσωτερικού προγράμματος απεξάρτησης «Δανάη», διαπιστώθηκε ότι είχε κάποιο πρόβλημα στη βάδιση. Οι δεσμοφύλακες τον ερεύνησαν και διαπίστωσαν πως είχε κρύψει ένα κινητό τηλέφωνο σε «εσοχή» του σώματος του! Το τηλέφωνο κατασχέθηκε και ο κατάδικος μεταφέρθηκε στη πτέρυγα 9 όπου είναι η πτέρυγα υψίστης ασφαλείας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως εδώ και μήνες στις Φυλακές της Κύπρου δεν λειτουργεί το σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, καθώς η ελληνική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο δεν κατάφερε να ρυθμίσει τον μηχανισμό ώστε να αποκόπτεται το σήμα στο εσωτερικό των φυλακών και να μην επηρεάζονται οι περίοικοι. Το σύστημα σύμφωνα με το συμβόλαιο θα έπρεπε να λειτουργήσει τον περασμένο Ιούνιο και μέχρι σήμερα είναι ανενεργό, λόγω αποτυχιών στους ελέγχους που έγιναν.

Απόδραση και σύλληψη

Επίσης σήμερα σημειώθηκε απόδραση κατάδικου ο οποίος είχε μεταφερθεί για περίθαλψη στο Ψυχιατρείο της Λευκωσίας στη περιοχή Αθαλάσσας. Ο κατάδικος παρά το ότι βρισκόταν υπό φρούρηση από δύο δεσμοφύλακες κατάφερε να πηδήξει τα κάγκελα του νοσοκομείου και να φύγει. Εντοπίστηκε αργότερα σε περιοχή κοντά στο Ψυχιατρείο και συνελήφθη.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το