Τοπικά

Εκτός οι μαθητές της Μαγνησίας από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς “Θ”

europaiko-koinoboulio

Κανένας μαθητής δεν επιλέχθηκε από τη Μαγνησία για να ταξιδέψει στο Ευρωκοινοβούλιο και να γνωρίσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς από τις 24 θέσεις που διατέθηκαν για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι 19 καλύφθηκαν από μαθητές της Λάρισας και οι άλλες πέντε από τα Τρίκαλα.

Ήδη Γενικά Λύκεια του Βόλου βρίσκονται σε επικοινωνία, προκειμένου να προβούν σε διαμαρτυρία προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, καθώς θεωρούν ότι τουλάχιστον ένας ελάχιστος αριθμός θέσεων θα μπορούσε να δοθεί και για τους μαθητές της Μαγνησίας.

Σημειώνεται πως η επιλογή των μαθητών για την κάλυψη των 24 θέσεων γίνεται μέσω γραπτού διαγωνισμού, δηλαδή έκθεσης που γράφουν οι μαθητές και έχει σχέση με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ο γραπτός διαγωνισμός Euroscola πραγματοποιήθηκε φέτος αρχές Οκτωβρίου στο 3ο ΓΕΛ Βόλου και συμμετείχαν περίπου 40 μαθητές από διάφορα Λύκεια του νομού. Μέσα σε τρεις ώρες οι μαθητές κατέγραψαν τις απόψεις τους για το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πώς νιώθουν ως μελλοντικοί Ευρωπαίοι πολίτες.

Ωστόσο κανένας από τους 40 μαθητές δεν επιλέχθηκε για να ταξιδέψει στο Στρασβούργο και να έχει την ξεχωριστή εμπειρία της γνωριμίας με τη λειτουργία των θεσμών του Ευρωκοινοβουλίου.

Αντιθέτως οι 24 θέσεις που δικαιούνται να λάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, πήγαν σε 19 μαθητές της Λάρισας και πέντε σε μαθητές των Τρικάλων.

Η διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Βόλου κ. Καίτη Γαρυφάλλου τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαγνησία τίθεται εκτός της αποστολής μαθητών στο Ευρωκοινοβούλιο μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Και εμείς αναρωτιόμαστε, δηλαδή δεν υπήρχε ούτε μια έκθεση μαθητή από το νομό, ώστε να αξίζει να ταξιδέψει στο Ευρωκοινοβούλιο;

Πάντως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLA. Στην ημερίδα αυτή θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου από τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το