Τοπικά

Εκτός 5ης ΥΠΕ η υποδιοικήτρια Αγγέλα Βαγενά

Οριστική είναι σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του υπουργείου Υγείας να θέσει εκτός διοίκησης της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας την υποδιοικήτρια, Αγγέλα Βαγενά.
Οι κακές σχέσεις μεταξύ της κ. Βαγενά και του διοικητή της ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου και η συνεπακόλουθη αδυναμία συνεργασίας, είναι κατά τα φαινόμενα η αιτία της συγκεκριμένης απόφασης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι ζητήθηκε πρόσφατα η παραίτηση της υποδιοικήτριας, αίτημα που πάντως δεν έγινε δεκτό.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο είχε υποβάλει την παραίτησή του ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Μιχάλης Βενιζέλος, για λόγους που ο ίδιος δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει, και η θέση χηρεύει μέχρι και σήμερα.

 
Είναι πάντως οριστική η απόφαση του υπουργείου να τοποθετήσει στη θέση του κ. Βενιζέλου, τον Δημήτρη Δημητριάδη, οδοντίατρο στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου, ο οποίος θα αναλάβει τον ευαίσθητο τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με τις επίσημες ανακοινώσεις να είναι θέμα ημερών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μαζί με την τοποθέτηση του κ. Δημητριάδη ως αναπληρωτή διοικητή στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θα ανακοινωθεί και η τοποθέτηση νέας υποδιοικήτριας, η οποία εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, έχει εμπειρία στον διοικητικό και οικονομικό τομέα και η οποία θα αναλάβει τις αρμοδιότητες που σήμερα διεκπεραιώνει η Αγγέλα Βαγενά, αναλαμβάνοντας επιπλέον και την παρακολούθηση θεμάτων που αφορούν στη Στερεά Ελλάδα.
Αξίζει να επισημανθεί ότι, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η Αγγέλα Βαγενά εκδιώκεται από τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ λίγο μετά την επικύρωσή της από την Οργάνωση Μελών Δυτικού Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος του κόμματος, ενώ υπενθυμίζεται ότι στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη μεταξύ των πρώτων δημοτικών συμβούλων της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», της πλειοψηφούσας παράταξης του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, την οποία στήριξε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Ελευθερία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το