Ελλάδα

Εκτίμηση αποτελέσματος: 51,5% Οχι- 48,5% Ναι

dimopsifisma
51,5% «Οχι και 48,5% «Ναι» δείχνουν τα αποτελέσματα της τελευταίας μεγάλης δημοσκόπησης της GPO, η οποία διενεργήθηκε το Σάββατο και φέρνει στο φως σημαντικά ευρήματα που αφορούν μεταξύ άλλων την πορεία του “ναι” και του “όχι” καθ’ όλη της διάρκεια της εβδομάδας, ειδικά σε σχέση με τις εξελίξεις που φαίνεται να επηρέασαν τις επιλογές των πολιτών.

Όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της GPO κ. Θεοδωρικάκος, λόγω της πολύ σύντομης περιόδου που μεσολάβησε από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος μέχρι τη διεξαγωγή του, αλλά και του γεγονότος ότι οι πολίτες τοποθετούνται στη βάση δύο επιλογών -ναι & όχι- και όχι περισσότερων όπως συμβαίνει με τις βουλευτικές εκλογές, δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξουν exit polls.
Μια πρώτη ασφαλής εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 21:00 υπό την προϋποθεση ότι θα έχουν συγκεντρωθεί τα αποτελεσματα από το 10% των εκλογικών τμημάτων, αναλογικά κατανεμημένα σε όλη τη χώρα και η διαφορά ανάμεσα στο “όχι” και στο “ναι” να είναι μεγαλύτερη από το 4% για να μην υπάρχει πιθανότητα στατιστικού λάθους.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το