Αθλητισμός

Έκτη θέση για τον Καλανδαρίδη

 

Ο Βολιώτης Γιάννης Καλανδαρίδης και ο παρτενέρ του Θανάσης Παλαιοπάνος έκαναν μεγάλη προσπάθεια, αλλά τερμάτισαν στην 6η θέση του τελικού του διπλού σκιφ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, στο Ράτσιτσε της Τσεχίας. Στην ίδια θέση τερμάτισε και ο Στέφανος Ντούσκος στον αντίστοιχο τελικό του σκιφ.
Οι Καλανδαρίδης και Παλαιοπάνος αποτέλεσαν το ελληνικό πλήρωμα στο διπλό σκιφ. Έφτασαν ως τον τελικό και εκεί πήραν την 6η θέση με χρόνο 6:32.78, ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το πλήρωμα της Γαλλίας με τους χρυσούς Ολυμπιονίκες Μπουσερόν και Αντροντιά, οι οποίοι τερμάτισαν σε 6:09.34.
Στον τελικό του σκιφ, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων του που ξεκίνησαν πολύ δυνατά την κούρσα και πήρε την 6η θέση με 7:10.64. Το χρυσό κατέκτησε ο Γερμανός Ζίντλερ με 6:48.67, το ασημένιο ο Ολλανδός Τέελαρ με 6:50.12 και το χάλκινο ο Βρετανός Τόμας που ολοκλήρωσε την κούρσα του σε 6:51.44.
Τέλος την 3η θέση στον Γ’ τελικό του διπλού των γυναικών κατέλαβαν οι Ευαγγελία Φράγκου και Στέλλα Νάτσιουλα με χρόνο 7:13.09. Έτσι, πήραν την 15η θέση στην γενική κατάταξη.
Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ράτσιτσε με ένα ασημένιο μετάλλιο, αυτό του Αντώνη Παπακωνσταντίνου στο σκιφ ελαφρών βαρών και πέντε συμμετοχές σε μεγάλους τελικούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το