Πολιτισμός

Έκτη συνάντηση για τη Λέσχη Αφήγησης Βόλου

Συμπληρώθηκε ήδη ένα εξάμηνο από την έναρξη λειτουργίας της Λέσχης Αφήγησης Βόλου, της καινούργιας πρότασης της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας του φορέα πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Μετά την τελευταία συνάντηση του Ιανουαρίου 2020, αποφασίσθηκε οι συγκεντρώσεις να πραγματοποιούνται την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα. Για τον λόγο αυτό, η νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 07.00 το απόγευμα, στο Wonderschool (Σπ. Σπυρίδη 93).
Η επιλογή αυτής της ημέρας έγινε διότι εκτιμήθηκε ότι θα υπάρξει ένας πολύ μεγαλύτερος χρόνος στη διάθεση των συμμετεχόντων και στο τέλος των αφηγήσεων μεγαλύτερη ευκαιρία για συζήτηση και καλύτερη γνωριμία.
Στη νέα αυτή συνάντηση, έχουν δηλώσει και θα αφηγηθούν:
Η Βάσω Βαρδούλη μια διασκευή ενός μέρους του διηγήματος του Γεωργίου Βιζυηνού, «Το μόνο της ζωής του ταξίδιον».
Ο Νίκος Βαραλής θα αφηγηθεί ένα παραδοσιακό παραμύθι με τίτλο το «Κοράκι του Πηλίου» και ένα επίσης παραδοσιακό παραμύθι από την Ταϊλάνδη
Η Αγγελική Θάνου θα αφηγηθεί τον μύθο του Ερώτα και της ψυχής από τον Πλάτωνα. Βέβαια στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται και άλλες αφηγήσεις που δηλώνονται εκείνη την ώρα.
Η πρόθεση των διοργανωτών της Λέσχης Αφήγησης Βόλου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας σταθερός χώρος αναφοράς με αφηγήσεις από τον ανεξάντλητο κόσμο της προφορικής λογοτεχνίας, δίνοντας την ευκαιρία αφηγηματικής έκθεσης σε όσο το δυνατόν περισσότερο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να αφηγηθούν, σε όσους αγαπούν να λένε ιστορίες και σε όσους αρέσκονται να τις ακούν, φαίνεται ότι ήδη έχει επιτυχές αποτέλεσμα.
Η Λέσχη υποδέχεται παλιούς και νέους φίλους που αρέσκονται να ταξιδεύουν μέσα από τα λόγια των πολλών ανώνυμων που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας και αξίζει να ακουστούν και πάλι σε νέες συνθήκες.

Υπεύθυνος για την Λέσχη Αφήγησης Βόλου, είναι ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία», Νίκος Βαραλής, ο οποίος ασχολείται και ο ίδιος με την τέχνη της αφήγησης εδώ και πολλά χρόνια.
Η Λέσχη Αφήγησης Βόλου προωθεί και εργάζεται επίσης πάνω στην ιδέα της γνωριμίας μεταξύ των ανθρώπων που ασχολούνται ήδη ή έχουν κατά νου να εμπλακούν με τον χώρο της αφήγησης ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά και υποστηρίζει και επιζητεί την ανταλλαγή και τον εμπλουτισμό εμπειριών, ιστοριών, απόψεων, προσεγγίσεων και ιδεών.
Ως χώρος συνάντησης είναι ακόμη ανοιχτός σε όσους απλά επιθυμούν να ακούσουν ιστορίες δημιουργώντας φιλική ατμόσφαιρα ακροατηρίου, που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στους αφηγητές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το