Παραπολιτικά

Εκθέσεις ιδεών από το Δήμο Βόλου “Θ”

Στον προγραμματισμό του Δήμου Βόλου για την ανάπτυξη των τουριστικών δραστηριοτήτων της περιοχής είναι αρχικά ο εξωραϊσμός του Πεδίου του Άρεως. Σε ένα χώρο όπου προηγουμένως υπήρχαν αλυκές και όπου η κατοίκηση ήταν αραιή, δημιουργήθηκε ένα πάρκο υπερτοπικής εμβέλειας, το οποίο είναι παρατημένο και κρίνονται αναγκαίες πολλές παρεμβάσεις. Στόχος για το Δήμο είναι η κατασκευή ενός πολυχώρου όπου θα υπάρχει θεματικό πάρκο Κενταύρων, το Μουσείο της Αργούς, Ενυδρείο, αλλά και ανάπτυξη άλλων δραστηριοτήτων. Επίσης προγραμματίζεται η κατασκευή γηπέδου γκολφ, ενός θέματος που είχε απασχολήσει την περιοχή στο παρελθόν και επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς μια τέτοια επένδυση θα δημιουργήσει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή στους τομείς της ανάπτυξης και της οικονομίας.

Ακόμη, στα πλάνα της Δημοτικής Αρχής είναι η εξέταση της σύνδεσης Αγριάς – Αγχιάλου με τροχιόδρομο (τραμ), αλλά και η πιθανή επέκταση του μέχρι το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, καθώς επίσης και η διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας υποθαλάσσιας σύνδεσης Αγριάς – Αγχιάλου.

Και μετά θα αλλάξουν πλευρό… Όλα αυτά τα μεγαλεπίβολα οράματα παρουσιάζονται στο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου, το οποίο συντάσσεται σε μια εποχή που η χώρα είναι διαλυμένη. Ωραίες οι εκθέσεις ιδεών, αλλά οι εποχές που ο κόσμος έτρωγε σανό πέρασαν εδώ και πολλά χρόνια ανεπιστρεπτί. Προϋπολογισμοί, κόστη και συγκεκριμένος σχεδιασμός… αν υπάρχει ας κατατεθεί. Ειδάλλως ας φωνάξουν για παρουσιαστή του οράματος τον Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το