Πολιτισμός

Έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Λάλα στον Βόλο

Τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του ζωγράφου Θανάση Λάλα, με τίτλο ” Τα σκοτάδια του χρώματος ”,  θα πραγματοποιηθούν στο Χώρο Τέχνης ” δ. ” (Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος, Βόλος) το Σάββατο 15-9-018 το μεσημέρι στις 13:30.

Ο Θανάσης Λάλας γεννήθηκε στην Αθήνα και σήμερα ζει μεταξύ Αθήνας , Παρισιού και Μαΐάμι. Σπούδασε Οικονομικά στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά, έχοντας στο ενεργητικό του τρεισήμισι χιλιάδες συνεντεύξεις προσωπικοτήτων και την δημιουργία τριαντατριών πρωτότυπων επιτυχημένων περιοδικών. Το 2003 του απονεμήθηκε το βραβείο << Αλέκος Λιδωρίκης >> από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη δημοσιογραφική του προσφορά. Ο Λάλας, πολύπλευρος άνθρωπος και καλλιτέχνης, έχει αφοσιωθεί στην τέχνη τα τελευταία δεκαεννιά χρόνια. Επέλεξε το δρόμο της ζωγραφικής όπου αναπτύσσει μια ιδιότυπη εικαστική γλώσσα, η οποία διαμορφώθηκε μέσα από τη σπουδή των έργων μεγάλων καλλιτεχνών σε μουσεία και ζώντας κοντά σε σημαντικούς ανθρώπους της τέχνης.Ανθρωποκεντρικός , με ποιητικό σουρεαλισμό εικονοποιεί έναν πρωτότυπο, φανταστικό κόσμο.

Έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές παρουσιάσεις του έργου του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα του ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.
Όπως σημειώνει ο ίδιος:<< Η τέχνη μετασχηματίζει το τίποτα σε κάτι, τον χρόνο σε αιωνιότητα και τον άνθρωπο πάνω στη γη σε πουλί με φτερά στον ουρανό >>.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το