Πολιτισμός

Έκθεση ζωγραφικής με έργα 16 καλλιτεχνών άρχισε χθες στον Χώρο Τέχνης «δ.»

Μετά την εικαστική σιωπή μηνών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, χθες άρχισε η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με έργα 16 καλλιτεχνών με τον τίτλο «…Κι όμως ανθίζει» στον Χώρο Τέχνης «δ.» στον Βόλο. Μια διαφορετικής σημειολογίας παρουσίαση έργων με εμφανή την παρουσία διαφορετικότητας και με κοινή βάση την εμφατική δημιουργική γραφή ως ζωή που υπάρχει και ζωντάνια που οφείλει η τέχνη να εγείρει με τη θέασή της.

Η δρ. Ιστορίας της Τέχνης και επιμελήτρια έργων τέχνης κ. Φαίη Τζανετουλάκου τόνισε πως «η έκθεση, την οποία διοργάνωσε ο εικαστικός και επιμελητής εκθέσεων Νίκος Ποδιάς, έχει έναν τίτλο ανθηρό, μέσα στη γενική περιρρέουσα ατμόσφαιρα του ζόφου. Και είναι σημαντικό να μπορούμε να βλέπουμε τέχνη αυτές τις μέρες, ενώ είμαστε τυχεροί και περήφανοι που υπάρχει αυτός ο χώρος στην πόλη μας, ο Χώρος Τέχνης «δ.»».
Σύμφωνα με την ίδια αξίζει κανείς να επισκεφτεί την έκθεση με έργα από σημαντικούς καλλιτέχνες της περιοχής και όχι μόνο.

«Το κέντρο είναι η άνθηση, συμβολική βέβαια, διότι είμαστε στον χειμώνα. Η ελπίδα πάντα θα ανθίζει και η τέχνη είναι μια ελπίδα κι ένα παράθυρο έξω από αυτό που μας περιβάλλει. Ελπίζουμε μέσα από αυτή την έκθεση να δούμε κι άλλες πολύ ωραίες παρουσιάσεις στον Βόλο και να χαιρόμαστε τους Βολιώτες καλλιτέχνες που πηγαίνουν πολύ καλά στην Αθήνα και το εξωτερικό, όπως ο Νίκος Ποδιάς, ο οποίος συμμετείχε πρόσφατα σε έκθεση στην Ιταλία» ανέφερε η κ. Φαίη Τζανετουλάκου για να συμπληρώσει: «Στην έκθεση αυτή βλέπουμε πολλά διαφορετικά είδη τέχνης, έργα με ύφασμα, υφάνσεις, ακουαρέλες, λάδια κ.λπ., όλη την γκάμα της ζωγραφικής και των επιτοίχιων έργων».

Να σημειωθεί πως στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι ζωγράφοι: Αριστομένης Αγγελόπουλος, Τάσος Αριδάς, Ευρυδίκη Αρκουδογιάννη, Αστέρης Γκέκας, Παλαιολόγος Θεολόγου, Κατερίνα Κασσαβέτη, Μελίτα Κοντογιάννη, Θανάσης Λάλας, Μιχάλης Μανουσάκης, Βούλα Πριοβόλου, Κατερίνα Σαμαρά, Ελευθερία Στόικου, Ιωάννα Τερλίδου, Απόστολος Φλέγγας, Στέφανος Χανδέλης, Αλέξανδρος Ψυχούλης. Η έκθεση θα λειτουργεί Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 14.30, Κυριακή, Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ. 6978186878.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το