Πολιτισμός

Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «Ένας καλλιτέχνης… γεννιέται» στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Η Διεύθυνση Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου εγκαινιάζει την εορταστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «Ένας καλλιτέχνης… γεννιέται», την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Πρόκειται για τη δεύτερη ομαδική έκθεση που παρουσιάζεται μετά από πρόταση της Έλενας Νικηφόρου, υπεύθυνης του Τμήματος Ζωγραφικής που λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Φέτος προσκλήθηκαν και παρουσιάζουν έργα τους τρεις καλλιτέχνες, που γεννήθηκαν ή ζουν και εργάζονται στον Βόλο, με διαρκή παρουσία στην καλλιτεχνική σκηνή. Η ομαδική αυτή έκθεση περιλαμβάνει έργα από τα πρώιμα στάδια της καλλιτεχνικής τους πορείας μέχρι τις πρόσφατες δημιουργίες τους. Μέσα από την έκθεση διαφαίνονται η καλλιτεχνική εξέλιξη των τριών συμμετεχόντων και φυσικά η διαμόρφωση του προσωπικού στυλ του καθενός από την καλλιτεχνική τους «γένεση» μέχρι και την «ενηλικίωση». Γίνεται, επιπλέον, εμφανής ο τρόπος κατά τον οποίο επέδρασαν στην διαδικασία αυτή οι πειραματισμοί σε υλικά, τεχνικές και θέματα.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες:
Ο Βολιώτης Γεώργιος Ζήσης, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας και της Σχολής Συντήρησης Αρχαιοτήτων La Cantoria. Έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομική έκθεση κι έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.
Η Βασιλική Πέρκα γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Είναι απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει το εργαστήριο Αγιογραφίας και Νωπογραφίας, αλλά και μαθήματα γλυπτικής και χαρακτικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών των Βρυξελλών.
Η Βολιώτισσα Χριστίνα Στεφανούλη που σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει παρουσιάσει έργα της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Η έκθεση αυτή αποτελεί ζωντανή απόδειξη, για όσους αγαπούν την Τέχνη, ότι το να γίνει κανείς καλλιτέχνης είναι κάτι εφικτό, είναι μια προσωπική ιστορία που μπορεί να ξεκινά από τα αθώα παιδικά σκίτσα, να συνεχίζεται με τις επίμονες και άοκνες προσπάθειες του ατόμου να απεικονίσει πεισματικά κάτι που φαντάζεται ή που βλέπει και να ολοκληρώνεται με την συστηματική ενασχόλησή του με όποια μορφή εικαστικής έκφρασης θα επιλέξει.
Η έκθεση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα-Παρασκευή 15:00 -21:00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Πληροφορίες στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, τηλ. 2421091150.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr/

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το