Πολιτισμός

Έκθεση του μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεΐτου – Φωτογραφικές στιγμές της καθημερινής ζωής στο Άγιον Όρος

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και ο ιερός ναός Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας Βόλου, σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν από κοινού την έκθεση φωτογραφίας του μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεΐτου με τίτλο «Άθως – Επέκεινα των ορίων του Χρόνου».
Η έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα εκθέσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου, εγκαινιάστηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της πανηγύρεως του ναού του Αγίου Νεκταρίου της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Στην έκθεση παρουσιάζεται το φωτογραφικό έργο του μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεΐτη, ο οποίος αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο στιγμές της καθημερινής ζωής στο Άγιον Όρος, με τεχνική αρτιότητα και ιδιαίτερη καλλιτεχνική ευαισθησία. Μέσα από το υλικό του, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γίνουν κοινωνοί της μοναστικής ζωής και να θαυμάσουν την απλότητα και ταυτοχρόνως το μεγαλείο του Αγίου Όρους. Ο θεατής αυτών των εικόνων δεν νιώθει την αποξένωση που προκαλείται από τη συνάντηση με έναν κόσμο ακατάληπτο, μεταφυσικό. Χωρίς να χάνουν από την πνευματικότητα και την ασκητικότητά τους, οι μορφές του Γαβριήλ είναι προσιτές, πάσχουν, μοχθούν, αναπαύονται, προσεύχονται, χαμογελούν, βρίσκονται κοντά μας.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Αναστάσιος Ντούρος, διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας.
Η έκθεση θα παραμείνει έως σήμερα Κυριακή 17 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά 14.00 έως 21.00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το