Πολιτισμός

Έκθεση της Γεωργίας Μπλιάτσου με πρόσωπα της Λάρισας

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα διοργανώνει στο Αίθριο του 1ου ορόφου έκθεση με έργα της Γεωργίας Μπλιάτσου με τίτλο «Πρόσωπα της Λάρισας». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη, ώρα 20:00 και αποτελεί μια εμπνευσμένη και ξεχωριστή πρωτοβουλία. Η γνωστή καλλιτέχνης Γεωργία Μπλιάτσου ιστοριογραφεί, για πρώτη φορά, την καλλιτεχνική και πνευματική ζωή της πόλης της και απεικονίζει σε 48 δημιουργίες εκλεκτές φυσιογνωμίες που, μολονότι δραστηριοποιούνται σε πολλά σημεία του κόσμου, δεν ξέχασαν ποτέ την καταγωγή που τους έχει καθορίσει.
Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα σπάνιο εικαστικό ημερολόγιο όπου, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και μεστούς διαλόγους, προβάλλει με διακριτικότητα και ευαισθησία το πολιτισμικό δυναμικό της αγαπημένης πατρίδας της ζωγράφου. Οι 48 νέες προτάσεις-τα έργα εμπνευσμένα από την αστείρευτη γλώσσα της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής του τόπου Γ. Μπλιάτσου, χωρίς διάθεση προγονολατρείας και τοπικισμού, αντλούν ό,τι χρειάζεται από το παρελθόν, για να αναδείξουν με τρυφερότητα και σεβασμό αληθινές αξίες ενός γόνιμου παρόντος.
Εικονιζόμενα «Πρόσωπα της Λάρισας» είναι οι: Κωνσταντίνος Γαλλής, Σταυρούλα Σδρόλια, Αθανάσιος Τζαφάλιας, Κωνσταντίνος Οικονόμου, Κατερίνα Γιάννακα, Νέλλα Γκόλαντα, Κωνσταντίνος Δομπούλας, Γεώργιος Καλακαλλάς, Μάρα Καρέτσου, Γεώργιος Λαζόγκας, Χρήστος Μακρόπουλος, Τάσος Μισούρας, Χρήστος Παπανικολάου, Μίλτος Παπαστεργίου, Χρήστος Σαμαράς, Αθανάσιος Τότσικας, Αγλαϊα Χριστιανού, Άννα Βαγενά, Γιώργος Ζιάκας, Λάκης Λαζόπουλος, Κωνσταντίνος Λαμπρούλης, Ελένη Μανωλοπούλου, Κώστας Τσιάνος, Γιώργος Βουλγαράκης, Θάνος Γώγος, Λίνα Καράμπα, Βαγγέλης Κολώνας, Κώστας Λάνταβος, Μπέτυ Μαγρίζου, Μαρία Παπαγιάννη, Νίκος Παπαθεοδώρου, Σωτήρης Παστάκας, Κώστας Σπανός, Θωμάς Ψύρρας, Κλεονίκη Δεμίρη, Σταματία Καραμπίνη, Δημήτρης Καρβούνης, Παρασκευή Κοντογιάννη, Γιάννης Κουκουτάρας, Δημήτρης Κτιστάκης, Χρήστος Κτιστάκης, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Θεοδώρα Μπάκα, Μυρτώ Παπαθανασίου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Σαϊτης, Ελεάννα Ανδρεούδη και Βέρα Μεσσήνη.
Η βραδιά των εγκαινίων θα κλείσει με μουσική παρέμβαση από τους μικρούς μαθητές του μουσικού εργαστηρίου «Νότες με Χρώμα» που θα αποδώσουν με ορχήστρα κρουστών, σαντούρι και πιάνο τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το