Τοπικά

Έκθεση – θεσμός που κρατά 16 χρόνια από τον Γυναικείο Φορέα Κοινωνικής Δράσης Αγριάς

Συνεπής στο ραντεβού του για μία ακόμη χρονιά ο Γυναικείος Φορέας Κοινωνικής Δράσης Αγριάς, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Valis Resort» τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης γυναικείας καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου και θα παρουσιάσουν έργα τους δεκάδες γυναίκες.
Η κ. Άννα Ματσούκα, πρόεδρος του φορέα, μίλησε για την έκθεση που περιλαμβάνει χειροποίητες δημιουργίες από γυναίκες της περιοχής και όχι μόνο, ενώ φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 18 χρόνων δράσης και προσφοράς του συλλόγου στην Αγριά. Ο κατάλογος των εκθεμάτων του φετινού bazaar περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής, αγιογραφίες, πυρογραφίες, ψηφιδωτά, κεραμικά, βιτρό, κοσμήματα, γλυπτά, ξύλινες κατασκευές και διακοσμητικά αντικείμενα, μέχρι γλυκά του κουταλιού και λικέρ. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με τον Γυναικείο Φορέα Κοινωνικής Δράσης Αγριάς να έχει αναπτύξει αξιομνημόνευτη δράση όλα αυτά τα χρόνια.

«Η έκθεση, που φέτος πραγματοποιείται για 16η χρονιά, θα κρατήσει σχεδόν δύο μήνες. Οι μοναδικές ημέρες που δεν θα λειτουργήσει θα είναι η Τετάρτη 17 Ιουλίου και η Τρίτη 27 Αυγούστου. Ο κόσμος ανταποκρίνεται, δόξα τω Θεώ. Έχει γίνει θεσμός η έκθεση γυναικείας καλλιτεχνικής δημιουργίας κι αυτό μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια. Πιο παλιά γινόταν δύο φορές τον χρόνο, όμως εδώ και μία τριετία διεξάγεται αποκλειστικά τους θερινούς μήνες», σημείωσε η κ. Ματσούκα, η οποία στη συνέχεια αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες για την έκθεση: «Ανά δέκα ημέρες θα αλλάζουν οι εκθέτριες. Πέρα από την Αγριά και τον Βόλο, έχουμε συμμετοχές από την υπόλοιπη Θεσσαλία, μέχρι και την Αθήνα. Δίνουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες να παρουσιάσουν τα έργα τους. Και μιλάμε για γυναίκες, οι οποίες μέσα από τις δημιουργίες τους, πέρα από το γεγονός πως εξωτερικεύουν τον εσωτερικό τους κόσμο και φτιάχνουν πολύ ωραία πράγματα με μεράκι, βρίσκουν και μία διέξοδο από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Ας μην ξεχνούμε πως παράλληλα πρέπει να είναι μητέρες, νοικοκυρές, εργαζόμενες…».

Ο Γυναικείος Φορέας Κοινωνικής Δράσης Αγριάς ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2001 και στην ουσία πρόκειται για μία εθελοντική πρωτοβουλία, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία. «Τα χρήματα που συγκεντρώνουμε, πάνε για καλό σκοπό», ξεκαθάρισε η κ. Ματσούκα, για να προσθέσει: «Με τα έσοδα που έχουμε κάθε φορά από το bazaar, συνδράμουμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Περιοχής Ψυγείων, με τον οποίον διατηρούμε άριστη συνεργασία, όπως και με όλους τους υπόλοιπους συλλόγους που έχουν βάση την Αγριά, όπως είναι ο Κένταυρος και το τοπικό τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Βοηθάμε επίσης γυναίκες, που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ συμβάλλουμε και σε περιπτώσεις που μία μητέρα δεν μπορεί να στείλει το παιδί της φροντιστήριο. Ο φορέας αναπτύσσει κοινωφελές έργο, παράλληλα με τη συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου».

Το συμβούλιο είναι επταμελές, ενώ τα ενεργά μέλη αυτή την περίοδο υπολογίζονται σε εξήντα περίπου. «Μιλάμε για γυναίκες από 29 μέχρι 68 ετών, που συμμετέχουν στις δράσεις μας. Κι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κάνει ουκ ολίγα πράγματα. Από μαθήματα εκμάθησης ιταλικών, μέχρι διαλέξεις και ομιλίες», κατέληξε η κ. Ματσούκα, δίνοντας το στίγμα του Γυναικείου Φορέα Αγριάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το