ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άχρηστες οι ευκαιρίες

Παραπολιτικά

Κοντός ψαλμός…

Παραπολιτικά

Ακριβότερο το δίπλωμα

Παραπολιτικά

«Η μαρίνα του Βόλου»

Άρθρα

«Υποψηφιότητες και επιλογές»

Άρθρα

Πολιτισμός

Έκθεση στον Βόλο για τα 500 χρόνια από τον θάνατο Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Με αφορμή τα 500 χρόνια από τον θάνατο του Leonardo da Vinci, το Ergon Showground θα φιλοξενήσει από 2 έως 15 Απριλίου 2019 μια μοναδική έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη της Αναγέννησης. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά με είσοδο ανά 30 λεπτά:
Δευτέρα – Παρασκευή 8.30-13.00 (σχολικές επισκέψεις) και 17.00-20.30, Σάββατο – Κυριακή 11.00-20.00.
Η έκθεση προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη και αναδεικνύει σε διεθνές επίπεδο το ταλέντο του Leonardo που δεν περιορίζεται στον καλλιτεχνικό τομέα, αλλά προσφέρει ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο της επιστήμης και της μηχανικής.
Πρόκειται για μια έκθεση 20-25 μοντέλων των μηχανών του Λεονάρντο που αναπαράχθηκαν πιστά από σχέδια που λήφθηκαν απευθείας από τους Ατλαντικούς Κώδικες χρησιμοποιώντας υλικά της εποχής: Ξύλο, μέταλλο, κορδόνι, υφάσματα. Πολλά από τα μηχανήματα είναι διαδραστικά, και οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τη λειτουργία τους.

Αν και τα μηχανήματα αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η έκθεση εμπλουτίζεται με ένα αποκλειστικό ντοκιμαντέρ του Hιstory Channel για τη ζωή του Leonardo da Vinci (διάρκειας 20 λεπτών), με βίντεο 3D για τη λειτουργία των μηχανών και ξενάγηση στα έργα του Leonardo, ζωγράφου και αρχιτέκτονα, όπου αναλύονται τα έργα, εστιάζοντας ταυτόχρονα στις λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής του Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Στη συνέχεια, προσκαλούμε τον επισκέπτη σε ένα αξέχαστο ταξίδι στο παρελθόν όπου, μέσω εκθεμάτων και οπτικο-ακουστικού υλικού, αναπαράγεται η ζωή στην αναγεννησιακή εποχή: Η κατοικία, η ένδυση, το φαγητό, η μουσική, η τέχνη…
Η έκθεση ολοκληρώνεται με επίσκεψη στην Αναγεννησιακή Πλατεία που θα διαμορφωθεί στον εξωτερικό χώρο και συμμετοχή των παιδιών/μαθητών σε διαδραστικά εργαστήρια εμπνευσμένα από τις θεματικές ενότητες της έκθεσης, όπου τα παιδιά καλούνται να συμμετέχουν δημιουργικά δουλεύοντας με διάφορα υλικά και χρώματα ή κατασκευάζοντας κάποιο μοντέλο των μηχανών που είδαν στην έκθεση. Πιο συγκεκριμένα στην έκθεση περιλαμβάνονται οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

Η ζωή του Leonardo da Vinci (ντοκιμαντέρ).
Οι Μηχανές (Μελέτες πτήσης – Μηχανική – Οι πολεμικές μηχανές – Μελέτες υδραυλικής).
Οι Κώδικες – Ζωγραφική – Αρχιτεκτονική.
Η ζωή στην Αναγέννηση (κατοικία, ενδυμασία, διατροφή).
Αναπαράσταση της Αναγεννησιακής Πλατείας.
Διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά.
Την έκθεση πλαισιώνουν δραστηριότητες και εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα εντός και εκτός του εκθεσιακού χώρου. Ενδεικτικά περιλαμβάνονται:
• Αναγεννησιακό δείπνο με γνήσιες συνταγές της εποχής, μουσική και χορό.
• Παρέλαση ομάδας σημαιοφόρων από Ιταλία με παραδοσιακές αναγεννησιακές στολές (αυτό το event θα επαναληφτεί και εντός του Πολυχώρου Τσαλαπάτα και σε κεντρικά σημεία της πόλης)
• Ξεχωριστή προβολή ντοκιμαντέρ του History Channel για τη ζωή του Λεονάρντο ντα Βίντσι (90 λεπτά).
• «Ο Μυστικός Λεονάρντο», μια ματιά στον κρυφό συμβολισμό των έργων και την ιδιωτική ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη.
• «Το Νήμα της Ιστορίας» από την κλωστή και την ύφανση, ένα ιστορικό ταξίδι στον κόσμο της αναγεννησιακής ενδυμασίας, τα χρώματα και ο συμβολισμός τους, τα υφάσματα και η παραγωγή τους.
• «De Arte Coquinaria» διατροφή και μαγειρική του ΧV αιώνα.
• Θεματικές δραστηριότητες για παιδιά (το χρώμα και η δημιουργία του, ιστορία των δομικών υλικών, μηχανές και ρομποτική, κ.λπ.).
Εισιτήρια: Τιμή εισόδου 12 €, προπώληση 10 €, σχολεία 5 €, οικογενειακό (4 άτομα) 30 €.
Πληροφορίες και κρατήσεις στο 6943 167200, καθημερινά 9.00 – 14.00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το