Πολιτισμός

Έκθεση με θέμα «Τα καΐκια που πληγώναμε» τον Σεπτέμβριο στη Σκιάθο

Το Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Μαγνησίας και Σποράδων και του Δήμου Σκιάθου, θα διοργανώσει στον χώρο του Μουσείου στη Σκιάθο, έκθεση με κεντρικό θέμα «Τα καΐκια που πληγώναμε».
Η έκθεση πραγματεύεται το ζήτημα της «επιβεβλημένης λήθης» μέσα από την καταστροφή των ξύλινων σκαφών στην Ελλάδα και στόχο της έχει να διασώσει και να προβάλει αφενός τη «Θαλασσινή αρχιτεκτονική» και τη ναυτική παράδοση του τόπου, αφετέρου την αρμονική «συμβίωση» της ναυτικής τέχνης με την εργασία και τη ζωή των κατοίκων, συμβάλλοντας έτσι στην πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής.
Η έκθεση θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα διαρκέσει από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2019.
Το Μουσείο ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2015 και έχει ενταχθεί στο Πανελλήνιο Δίκτυο Ναυτικών Μουσείων. Στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι του Δήμου Σκιάθου και η ίδρυσή του ήταν πρωτοβουλία της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Σκιάθου. Η πρώτη θεματική έκθεση του Μουσείου πραγματοποιήθηκε το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2015 και την επισκέφθηκαν περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες επισκέπτες.
Οι στοχευμένες δράσεις αποσκοπούν στην ενίσχυση του πολιτιστικού-αρχαιολογικού τουρισμού, μια από τις πλέον δυναμικές εναλλακτικές μορφές τουρισμού και συμβάλλουν στην προσέλκυση επισκεπτών ειδικών ενδιαφερόντων εκτός περιόδου αιχμής, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την αύξηση του μεριδίου της αγοράς και την άμβλυνση της εποχικότητας του τουριστικού επαγγέλματος. Επιπλέον μέσω της δημοσιότητας των εκδηλώσεων θα δοθεί η δυνατότητα προβολής του Βόλου, της Σκιάθου και της Μαγνησίας γενικότερα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το