Πολιτισμός

Έκθεση κεραμικής των Βαγγέλη Πατσέα και Χρήστου Γιαννακόπουλου με 160 έργα από πηλό

Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου η έκθεση κεραμικής του Βαγγέλη Πατσέα και του Χρήστου Γιαννακόπουλου στον Δίαυλο, μια διοργάνωση που ανήκει στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Πάνω από 160 έργα από πηλό συνδυάζοντας τα τέσσερα στοιχεία της φύσης: Χώμα, νερό, αέρα και φωτιά.

Δύο φίλοι με συνεργασία στην κεραμική, συναντιούνται στην έκθεση που εγκαινιάστηκε την περασμένη Πέμπτη και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου 2020 και η οποία εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-14.00 και Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00-20.00).
Ο κ. Βαγγέλης Πατσέας ανέφερε ότι το έργο του είναι κυρίως ανθρωποκεντρικό και ασχολείται με τη φιγούρα. «Για να κατασκευάσεις μία φιγούρα που δεν είναι από καλούπι, θέλει από δύο μέρες έως μία εβδομάδα» σημείωσε ο ίδιος.

Όσον αφορά στην έμπνευση ο κεραμίστας τόνισε ότι αυτή προέρχεται από παντού. «Ό,τι μπορεί να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Εικόνες και χαρακτήρες που συναντάμε καθημερινά, αλλά πολλές φορές δεν προσέχουμε. Αυτούς κυρίως προσπαθώ να μεταφέρω στον πηλό» κατέληξε ο ίδιος.
Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι συναντιούνται σε μία κοινή έκθεση με τον φίλο του Βαγγέλη Πατσέα μετά από 13 χρόνια.
«Τα έργα μου που εκτίθενται είναι καράβια, ενώ υπάρχουν και αρκετά με το καινούριο μου ενδιαφέρον πάνω στην κεραμική, που είναι τα παιχνίδια με τα υαλώματα κεραμικής στη φόρμα από όπου προσπαθώ να βρω το ελληνικό στοιχείο, αυτό που σημαίνει Ελλάδα» εξήγησε ο ίδιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το