Πολιτισμός

Έκθεση και παράλληλες δράσεις για το ποδήλατο στον Βόλο από 13 μέχρι 23 Μαΐου “Θ”

bikeart2

Έκθεση και παράλληλες δράσεις για το ποδήλατο θα διοργανωθούν στον Βόλο από τις 13 μέχρι τις 23 Μαΐου, στο νέο εκθεσιακό χώρο του Γηροκομείου (Αργοναυτών-Κοραή-Ιάσονος) στην παραλία. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 13 Μαΐου, ώρα 21.00. Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 13.00 και 18.00-21.00. Ελεύθερη είσοδος.

Η Urbanact o φορέας ο οποίος είναι γνωστός για τα προγράμματα δημόσιων τοιχογραφιών που υλοποιεί ανά την Ελλάδα, φέρνει για πρώτη φορά στην πόλη του Βόλου την έκθεσή της, «Bikeart.gr». Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία και υποστήριξη με τον φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και με άλλες παράλληλες δράσεις στην πόλη.

Η έκθεση αποτελεί μια αρχή για τη δημιουργία ενός ποδηλατικού πυλώνα, με μια σειρά δράσεων, εκθέσεων, με συμμετοχικές δράσεις του κοινού και με επίκεντρο το ποδήλατο
Η έκθεση αποτελεί μια αρχή για τη δημιουργία ενός ποδηλατικού πυλώνα, με μια σειρά δράσεων, εκθέσεων, με συμμετοχικές δράσεις του κοινού και με επίκεντρο το ποδήλατο

Αποτελεί μια αρχή για τη δημιουργία ενός ποδηλατικού πυλώνα, με μια σειρά δράσεων, εκθέσεων, με συμμετοχικές δράσεις του κοινού και με επίκεντρο το ποδήλατο. Στον χώρο της έκθεσης οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στις κάτωθι θεματικές:

*Poster Bikeart exhibition: 60 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, από το «χώρο» του graffiti,graphic design και comics, δημιουργούν πρωτότυπα εικαστικά έργα σε πόστερ διαστάσεων 50x70, με θεματική το ποδήλατο. Τα έργα θα πωλούνται σε συμβολική τιμή για την υλοποίηση τοιχογραφιών στο Γηροκομείο Βόλου.

* Vintage ποδήλατα: Ποδήλατα πριν το 1985 όλων των κατηγοριών (κούρσες, παιδικά, πόλης), παρουσιάζονται από πολίτες της πόλης, από συλλέκτες και μη, από καταστηματάρχες και από αθλητές. Η έκθεση αυτή συνοδεύεται με αυθεντικές παλιές φωτογραφίες εποχής, με θέμα το ποδήλατο και με μια σειρά φωτογραφιών από το λεύκωμα «Το Ποδήλατο στην Ελλάδα 1880-2012».

Αν θέλετε να «παρουσιάσετε» το παλιό ή συλλεκτικό σας ποδήλατο, δηλώστε συμμετοχή στο: carpediemact@gmail.com/.

*Amazing bikes: Μια σειρά από ιδιαίτερα ποδήλατα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παιδικά ποδήλατα ισορροπίας, χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα και μοναδικά bambooποδήλατα.

* Creativeinnovative bike products exhib: Μια έκθεση η οποία υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Παρουσίαση ποδηλατικών προϊόντων από το εξωτερικό, από εταιρείες και μεμονωμένα σχεδιαστικά γραφεία, που έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις.

* Προβολές ποδηλατικών ταινιών: Θα προβληθεί η ταινία «Bikes vs Cars» και μια σειρά από ποδηλατικές ταινίες μικρούς μήκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

* Επισκέψεις σχολείων: Όσα σχολεία το επιθυμούν, μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση κατόπιν συνεννόησης. Μέλος της Bikeart.gr θα παρουσιάζει τα εκθέματα στους μαθητές, ενώ η περιήγησή τους θα μπορεί να συνδυαστεί και με ομιλίες από αθλητές ποδηλασίας και προπονητές.

* Σεμινάρια: Οι έμπειροι του είδους (προπονητές, πρώην αθλητές, νυν καταστηματάρχες, αθλητές ποδηλασίας, κ.ά.) θα παραδώσουν μαθήματα ποδηλασίας με ποικίλο περιεχόμενο. Οι ώρες και το αντικείμενο των σεμιναρίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δηλώστε συμμετοχή στο: carpediemact@gmail.com/.

* Διαγωνισμοί και κληρώσεις. Καθημερινά και μια βδομάδα πριν την έναρξη της έκθεσης θα κληρώνονται ποδηλατικά δώρα από τις συμμετέχουσες εταιρείες, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές.

Μείνετε συντονισμένοι στα fb μας! (facebook.com/bikeart.gr) και δηλώστε συμμετοχή στο carpediemact@gmail.com/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το