Πολιτισμός

Έκθεση γλυπτικής και ζωγραφικής “γυναικείες μορφές”

SANYO DIGITAL CAMERA

Από την Τετάρτη 15 Απριλίου λειτουργεί η έκθεση γλυπτικής και ζωγραφικής ¨γυναικείες μορφές¨ του Βολιώτη καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Η έκθεση περιλαμβάνει μία σειρά από γλυπτά κεραμικά, σχέδια και πίνακες και θα διαρκέσει έως 30 Απριλίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει πει πως « Οι αρχαίοι μας πρόγονοι χρησιμοποιούσαν τη λέξη όμορφος, ¨εύμορφος¨ αλλά δεν υπήρχε λέξη που να εκφράζει το άσχημο με τη σημερινή έννοια. Υπήρχε η έννοια ¨α-μορφος¨ ή ¨μορφικός¨ και φυσικά το άσχημος είναι στερητικό του ¨σχήματος¨. Σκοπός είναι η επικοινωνία με το αντικείμενο με το οποίο ο καλλιτέχνης αναπτύσσει μια σχέση αμφίδρομη αφού τρέφει την τέχνη με τη δημιουργική του διάθεση την οποία αντλεί από την ίδια την τέχνη. Υποστηρίζει πως οι κανόνες στην τέχνη είναι κατά κάποιο τρόπο σα να βάζουμε σκάλα για να φτάσουμε στο θεό» .

Θα ακολουθήσει σειρά σεμιναρίων από τον ίδιο καλλιτέχνη και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη – 20, 21, και 22 Απριλίου ο καλλιτέχνης θα μοιραστεί με τους ενδιαφερόμενους μυστικά της δουλειάς του σε τρία σεμινάρια γλυπτικής.

Το θέμα των σεμιναρίων είναι « Τεχνική κατασκευής ανθρώπινης φιγούρας» και ο προγραμματισμός είναι ο παρακάτω:

• Την Δευτέρα 20 /4 /2015 από 6 μ.μ. – 9 μ.μ.
o Α Φάση (Μετρήσεις φυσικής φιγούρας μοντέλου)
o Β Φάση (Προβολή βάσης σε σχεδιαστική μορφή)

• Την Τρίτη 21/4/2015 από 6 μμ – 9 μμ
o Γ Φάση (στήριξη σκελετού της κατασκευής με βάση το φυσικό σκελετό του μοντέλου)

• Τετάρτη 22/4/2015 από 6 μμ – 9 μμ
o Δ Φάση ( σαρκώματα με την χρήση του πηλού)

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 2.30 μμ έως 9.30 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου και Σάββατο από 10 πμ έως 3 μμ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το