ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεομπαίκτες στο ΚΙΝΑΛ

Παραπολιτικά

Μαρίνα

Παραπολιτικά

Ανακήρυξη

Παραπολιτικά

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μαύρη σοκολάτα

Ελλάδα

Πολιτισμός

Έκθεση έργων του χαράκτη Α. Τάσσου στον Βόλο

Κορυφαίο εικαστικό γεγονός αποτελεί η έκθεση έργων του Α. Τάσσου που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, στον Χώρο Τέχνης «δ.» από τις 12 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 30 Ιανουαρίου 2019 σε συνεργασία με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος που εδρεύει στην Αθήνα. Η έκθεση έργων του Α. Τάσσου στον Βόλο θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 στις 7 το απόγευμα στον Χώρο Τέχνης «δ.» (Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος).
Η έκθεση αποκτά ξεχωριστή σημασία για τον Βόλο, καθώς όπως είναι γνωστό έργα του κορυφαίου χαράκτη Α. Τάσσου κοσμούν το Δημαρχείο Βόλου.

Την έκθεση που διοργανώνεται από κοινού από το Χώρο Τέχνης «δ.» και την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος, επιμελήθηκε ο Θανάσης Δουλκέρογλου και μπορεί να θεωρηθεί ως μια μικρή αναδρομική. Περιλαμβάνει είκοσι ξυλογραφίες που έγιναν από το 1938 έως το 1974. Τα έργα που επέλεξε ο επιμελητής τονίζουν τη δουλειά του χαράκτη, με πρώτη την ξυλογραφία «Ο τρελός» του 1938, ένα έργο συμβολικό με μεγάλη βαρύτητα. Εκτίθενται επίσης έγχρωμες ξυλογραφίες της περιόδου 1950-1960, καθώς και έργα της επόμενης περιόδου, ασπρόμαυρα και σε μεγάλα μεγέθη που προέρχονται από την ενότητα «Άσπρο-Μαύρο» (1960-1966). Έργα της περιόδου της επταετίας 1967-1974, με κορυφαία τα: «Επιτύμβιο για την Μαρία Κ» του 1968, «Αύριο θα κάμει ξαστεριά» 1973 και «Κύπρος» 1974, υπάρχουν επίσης στην έκθεση, έτσι ώστε να τονιστεί η εξαιρετικά σπουδαία ενότητα «Άσπρο-Μαύρο 2». Στο πλαίσιο της έκθεσης στο Χώρο Τέχνης «δ.» , που θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας, θα πραγματοποιηθούν ειδικές εκδηλώσεις με αναφορά στο έργο του Α.Τάσσου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το