Πολιτισμός

Έκθεση εικαστικών «Νέοι Συνοδοιπόροι II»

 

H Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων, Βιβλιοθηκών Δήμου Βόλου και ο Εικαστικός Σύλλογος Βόλου προσκαλούν στην έκθεση «Νέοι Συνοδοιπόροι ΙΙ» των εικαστικών Δωροθέα Βαρελά Γκόκα, Αιμιλία Κοτζαογλανίδη και Πουλχερία Παπαχρήστου στον χώρο περιοδικών εκθέσεων (ισόγειο) του Μουσείου – Πινακοθήκη Χρυσούλα Ζώγια, Άνθιμου Γαζή 265 και Βλαχάβα.
Η έκθεση θα έχει διάρκεια έως 5 Ιουνίου και θα είναι επισκέψιμη κάθε Τετάρτη 6 μ.μ. – 8 μ.μ., Παρασκευή 7 μ.μ. – 9 μ.μ. και Σάββατο 12 μ. – 2 μ.μ.
Ο κύκλος εκδηλώσεων «Νέοι Συνοδοιπόροι» αποσκοπεί στην παρουσίαση στο κοινό των καινούργιών μελών του Εικαστικού Συλλόγου Βόλου, που δεν έχουν συμμετέχει έως τώρα σε εκθέσεις του, προσφέροντας παράλληλα μια ανοιχτή πλατφόρμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια διαρκής πρόσκληση στο κοινό να γνωρίσει τους νέους καλλιτέχνες και να ανακαλύψει τη δημιουργικότητά τους μέσα από αυτήν την εμπειρία οπτικής τέχνης και διαλόγου.
Βιογραφικά:
H Δωροθέα Βαρέλλα Γκόκα ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Monash, Μελβούρνη, όπου ολοκλήρωσε το Πτυχίο Τεχνών το 1989-1993. Συνέχισε με σπουδές Τεχνών στο Αθηναϊκό Σχολείο Καλών Τεχνών από το 1995 έως το 2000, ολοκληρώνοντας μεταπτυχιακό με το Πανεπιστήμιο Monash το 2005-2011. Με μια ποικίλη συλλογή έργων που περιλαμβάνει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε διάφορες χώρες, η καλλιτέχνις έχει αναπτύξει ένα μοναδικό ύφος. Το 2011 παρουσίασε την πρώτη της ατομική έκθεση στο Πανεπιστήμιο Monash, Μελβούρνη, Αυστραλία. Έχει λάβει επίσης βραβεία και αναγνωρίσεις για τη δουλειά της, όπως το 2009 όταν κέρδισε το Belle Arti – Βραβείο Chapman & Bailey στη Μελβούρνη. Συμμετείχε επίσης σε ομαδικές εκθέσεις σε διάφορες πόλεις, όπως στην Καλαμάτα, Ελλάδα το 2011.
Η Αιμιλία Κοτζαογλανίδη γεννήθηκε στον Βόλο και είναι απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κι έχει ασχοληθεί με χαρακτική και ζωγραφική. Παράλληλα μαθήτευσε στο επαγγελματικό τμήμα της σχολής «Διά χειρός» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού. Διατήρησε το «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι» στην Αγριά Μαγνησίας, δημιουργώντας έργα τέχνης σε φυσικά υλικά, όπως πέτρα, ξύλο και διδάσκοντας ζωγραφική σε παιδιά κι ενήλικες και ΑμεΑ. Συνεργάστηκε με ΚΔΑΠ κάνοντας μαθήματα τέχνης. Εργάζεται σήμερα ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί μέλος του Εικαστικού Συλλόγου Βόλου. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις όπως το print festival, artAthina, στο Τζιόρτζιο ντε Κίρικο στον Βόλο, στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου με τίτλο «meta-κίνηση». Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής όπως στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς με τίτλο «χαράσσοντας».
Η Πουλχερία Παπαχρήστου γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Γλώσσα Σκόπελου. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε με υποτροφία μαθήματα στο πανεπιστήμιο UB στη Βαρκελώνη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας στην Ιταλία και το Βέλγιο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές και μια ατομική έκθεση.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πάνω από 16.000 έκαναν διακοπές το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου με voucher κοινωνικού τουρισμού

Συνολικά 16.011 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα…

12 Ιουνίου 2024

Στις 14 Ιουλίου η αθλητική συνάντηση MILINA – ALATAS GO ΔΙΑΠΛΟΥΣ

Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, η Αθλητική συνάντηση MILINA -…

12 Ιουνίου 2024

Ερώτηση Αλ.Μεϊκόπουλου: «Τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι χωρίς κλιματισμό στον ΕΦΚΑ Βόλου»

«Σε τουλάχιστον τρείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις έχουμε προχωρήσει τα τελευταία τρία χρόνια για το πρόβλημα κλιματισμού…

12 Ιουνίου 2024

Πραγματοποίηση στρογγυλής τράπεζας ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Ιουνίου η στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Υπάρχει φυσική θεολογία στην Ορθοδοξία;»,…

12 Ιουνίου 2024

Για απειλητική συμπεριφορά κατηγορείται ο διαδηλωτής που πέταξε κομμάτι από βρεγμένο τσιμέντο και καφέ

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός 28χρονου για απειλητική συμπεριφορά σχετικά…

12 Ιουνίου 2024

Πώς οι διαστημικές πτήσεις επηρεάζουν την υγεία των αστροναυτών

Ακόμα και οι διαστημικές πτήσεις μικρής διάρκειας σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη έχουν…

12 Ιουνίου 2024