Πολιτισμός

Έκθεση-αφιέρωμα στον Αρχιμήδη

Μια πολύ σημαντική έκθεση φιλοξενείται στον πολυχώρο Ergon Showground στο συγκρότημα Τσαλαπάτα στον Βόλο έως 29 Νοεμβρίου. Μια έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο αρχαίο Έλληνα μαθηματικό, μηχανικό, φυσικό, εφευρέτη και αστρονόμο Αρχιμήδη…
Ο Αρχιμήδης και η εποχή του αποτελεί μία μοναδική θεματική παρουσίαση της αρχαίας επιστήμης και τεχνολογίας στον ελλαδικό χώρο αφιερωμένη στον μεγαλύτερο μαθηματικό, φυσικό, μηχανικό, αστρονόμο και εφευρέτη της αρχαιότητας, αλλά και στην ευρύτερη αρχαιοελληνική τεχνολογία της εποχής του.
Το έργο του υπήρξε τεράστιο, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά και η ερευνητική ματιά του κάλυψε πολλούς τομείς όπως η γεωμετρία, η υδραυλική, η μηχανική, η αρχιτεκτονική. Συνέδεσε το όνομά του με τη γένεση της μηχανικής στην αρχαία Ελλάδα και με τη λύση περίφημων μαθηματικών προβλημάτων, καθώς και με τις αμυντικές εφευρέσεις του που χρησιμοποιήθηκαν όταν οι Ρωμαίοι πολιορκούσαν την πατρίδα του τις Συρακούσες.
Ο Αρχιμήδης, η μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, ο μέγιστος των αστρονόμων, των εφευρετών, των μαθηματικών, των φυσικών και των μηχανικών παρουσιάζεται μέσα από μία μοναδική στο είδος της έκθεσης που θα ταράξει τους κύκλους.

Tripadvisor: 2ο στις καλύτερες κριτικές των επισκεπτών μετά το μουσείο της Ακρόπολης.
Ώρες λειτουργίας για σχολεία: Δευτέρα με Παρασκευή από 8.30 π.μ. μέχρι 12.30 μ.μ.
Ώρες και μέρες λειτουργίας για το κοινό: Τετάρτη 18.00 μέχρι 21.00, Σάββατο 11.00 μέχρι 19.00, Κυριακή 11.00 μέχρι 19.00 (διάρκεια επίσκεψης 45 λεπτά).
Τιμές εισιτηρίων: Μαθητικό-φοιτητικό 5 ευρώ, ομαδικό (άνω των 10 ατόμων) 7 ευρώ, είσοδος 10 ευρώ, οικογενειακό (2 ενήλικες και 2 παιδιά) 25 ευρώ, άνεργοι 4 ευρώ, παιδιά έως 4 ετών δωρεάν.
Για την ασφάλεια όλων, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, όπως αυτά προβλέπονται από τις νομοθετικές διατάξεις.
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας για τους επισκέπτες είναι υποχρεωτική.
Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 2421108616 – 6943167200.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το