Ελλάδα

Εκτακτος έλεγχος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου για τα SMS στο 13033!

Έκτακτο έλεγχο των παρόχων κινητής τηλεφωνίας ως προς το εάν τηρήθηκαν όπως έπρεπε οι κανόνες απορρήτου σε ό,τι αφορά τα γραπτά μηνύματα εξόδου που εστάλησαν όλο αυτό το διάστημα από τους πολίτες μέσω του αριθμού 13033, πραγματοποιεί τετραμελής επιτροπή της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).
Στόχος, όπως επισημαίνουν στο ethnos.gr, πηγές της Αρχής είναι να διακριβωθεί η «χωρίς ρωγμές προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών των Ελλήνων πολιτών ακόμα και σε αυτές τις έκτακτες περιστάσεις». Αυτό, το οποίο κυρίως θα ελεγχθεί ειναι το εάν και κατά πόσο διατηρούνται στοιχεία που αφορούν τις μετακινήσεις των πολιτών, αν και στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αποστολή μηνυμάτων για έξοδο αποτελεί ένα από τα πρώτα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που θα αρθούν.

Η Αρχή διαβεβαιώνει ότι από την πρώτη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ ο συγκεκριμένος αριθμός, παρακολουθεί συνεχώς την εφαρμογή στην πράξη το μέτρο της αποστολής μηνυμάτων μετακίνησης έτσι ώστε να μην παραβιαστεί ούτε κατ΄ελάχιστον το δικαίωμα, που κατοχυρώνεται ως απόλυτα απαραβίαστο από το άρθρο 19 του Συντάγματος.
Το πόρισμά της Επιτροπής αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το