Τοπικά

Έκτακτη σύναξη κληρικών σήμερα στην Μητρόπολη Δημητριάδος για τα ανακοινωθέντα από Τσίπρα – Ιερώνυμο 

Έκτακτη Γενική Ιερατική Σύναξη συγκαλεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των κληρικών, ανταλλαγή απόψεων και λήψη αποφάσεων, σχετικά με την εξαγγελθείσα εν δυνάμει συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου.
Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα κατατεθούν στο Ανώτατο διοικητικό όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Ιεραρχία, στην αναμενόμενη έκτακτη συνεδρία της.
Το κλίμα στους κληρικούς της Μητρόπολης Δημητριάδος παραμένει βαρύ και όλοι αγωνιούν για το τι θα γίνει με τη μισθοδοσία τους.

Στη Μητρόπολη Δημητριάδος υπηρετούν περίπου 220 κληρικοί εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό λαμβάνει μηνιαίο μισθό μεταξύ 800-900 ευρώ, ενώ υπάρχουν και αυτοί που κινούνται στα 1.000 ευρώ και πλέον ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και τις σπουδές που έχουν. Επίσης υπάρχει ένα μικρό ποσοστό ιερέων το οποίο λαμβάνει μισθό από 600-700 ευρώ τον μήνα. Πανελλαδικά οι κληρικοί ανέρχονται στους 10.000.

Προχθές στον πανηγυρικό εσπερινό στη Σύναξη των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του γενικού περιφερειακού διευθυντού του Λιμενικού Σώματος, πλοιάρχου Εμμανουήλ Κανάλη, του αστυνομικού δ/ντού Μαγνησίας Βασιλείου Μαρκογιαννάκη και εκπροσώπων των Στρατιωτικών Αρχών επεσήμανε ότι «στα Μοναστήρια μας ο λαός μας βρίσκει αυτό που διψάει η ψυχή του, την ευλάβεια, την Ορθόδοξη παράδοση, την παρηγοριά, τη δύναμη για τους δύσκολους καιρούς που ζούμε».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους προσκυνητές για την ποικίλη στήριξη στα Μοναστήρια μας και ζήτησε την προσευχή τους, «για να φανούμε αντάξιοι των κρίσιμων περιστάσεων. Έχουμε πολλά μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε, αλλά πάντοτε γνώμονας των αποφάσεων και των δράσεών μας θα είναι ο τόπος, η πατρίδα μας, το Γένος και το Έθνος μας, ο λαός και η ενότητά μας. Έχουμε μακραίωνη ιστορία, που δεν διαγράφεται, παράδοση, που δεν αλλάζει, αλλά και μέλλον που αρμόζει στα παιδιά μας και πρέπει να είναι αντάξιο της ιστορίας μας. Τα κίνητρά μας θα παραμείνουν πάντοτε, η αγάπη για την Εκκλησία μας, η μαρτυρία του Χριστού στις ψυχές των ανθρώπων. Εύχεστε να μην αντιστραφούν τα πράγματα, να μην οδηγηθούμε σε καταστάσεις διχασμού. Η ιστορία του Γένους μας διδάσκει ότι οι εκκλησιαστικοί διχασμοί έγιναν εθνικοί και έφεραν την καταστροφή. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, να ξέρουμε τί θέλουμε, να ζυγίσουμε καλά τα πράγματα, οι αποφάσεις μας να εγγυώνται τη συνέχιση της παρουσίας της Εκκλησίας μας σ’ αυτόν το τόπο, ως φιλόστοργη μητέρα όλου του λαού μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το