Θ Plus, Υγεία

Έκτακτη συνάντηση Υπουργείου με διαγνωστικά κέντρα – Προσπάθεια να ανασταλεί η απεργία

Λύσεις της τελευταίας στιγμής προκειμένου να ανασταλεί η απεργία που έχουν εξαγγείλει τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια για τις 10 Ιουνίου, αναζητεί το υπουργείο Υγείας.
Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του κλάδου το μεσημέρι της Τρίτης, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρότεινε να συσταθεί ομάδα εργασίας με σκοπό την άμεση διερεύνηση (μέχρι Παρασκευή, 7/6) ενός δικαιότερου τρόπου κατανομής του clawback (σ.σ.: υποχρεωτικές επιστροφές) με απευθείας συζητήσεις της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και της Συντονιστικής Επιτροπής των Διαγνωστικών Εργαστηρίων.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διαγραφεί το claw back έστω του Β’ εξαμήνου του 2018 που κυμαίνεται στα 55 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ethnos.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζήτησε αδυναμία στο να εξευρεθούν τα κονδύλια αλλά παρέπεμψε τους εκπροσώπους των φορέων στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
Έτσι την Τετάρτη οι φορείς θα μεταβούν στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να συναντηθούν με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Βασίλη Πλαγιανάκο, ώστε να επιχειρηθεί μία ανακατανομή των δαπανών του ΕΟΠΥΥ και να απαλλαγεί ο κλάδος από τα 55 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο Β’ εξάμηνο του 2018.

Στην περίπτωση που δεν βρεθούν τα κονδύλια οι φορείς διαμηνύουν ότι θα προχωρήσουν κανονικά στην επ΄αόριστον απεργία από τις 10 Ιουνίου.
Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε μια προσπάθεια να καμφθεί ο κλάδος και να μην προχωρήσει σε νέα λουκέτα, γνωστοποίησε ότι θα αυξήσει κατά 9 εκατ. ευρώ τα κονδύλια για τις διαγνωστικές εξετάσεις για το 2019.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το