Τοπικά

Εκτακτη ενίσχυση στους πληγέντες δήμους της Μαγνησίας ζήτησε ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος

Επικοινωνία είχαν σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και αντικείμενο τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν σε δήμους της Μαγνησίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το τελευταίο 24ωρο τον νομό.
Ο βουλευτής περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ο υπουργός αντέδρασε άμεσα, λέγοντας ότι θα επικοινωνήσει την ίδια στιγμή με τους δημάρχους Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου και Σκοπέλου.
Η επικοινωνία του υπουργού με τους δημάρχους της Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε και ελήφθησαν άμεσες αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών σε επικοινωνία του με τον βουλευτή Μαγνησίας αύριο Δευτέρα οι δήμαρχοι στέλνουν την αναλυτική έκθεση των ζημιών και εντός της εβδομάδας θα εγκριθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους τέσσερις πληττόμενους δήμους.
Επίσης, ο υπουργός συμφώνησε ότι πρέπει να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι τέσσερις δήμοι της Μαγνησίας, αρμοδιότητα που ανήκει στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.
Οι τέσσερις δήμαρχοι ευχαρίστησαν τηλεφωνικά τόσο τον υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του, όσο και τον βουλευτή Μαγνησίας για την άμεση παρέμβασή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το