Οικονομία

EKT: Μικρή ανάσα ρευστότητας 1,1 δισ στις τράπεζες

ekt
Μικρή ανάσα ρευστότητας, της τάξης του 1,1δισ ευρώ έδωσε σήμερα το απόγευμα η ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες, αυξάνοντας το όριο του ELA στα 84,1δισ ευρώ.

Την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Εκτακτης Ρευστότητας (ΕLA) κατά 1,1 δισ. ευρώ ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας. Ετσι σύμφωνα με πληροφορίες το ανώτατο όριο διαμορφώνεται στα 84,1 δισ. ευρώ από 83 δισ. ευρώ που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.
Η ανανέωση της πίστωσης ήταν αναμενόμενη καθώς ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μόλις την περασμένη Δευτέρα στο Ευρωκοινοβούλιο την Δευτέρα ότι «η όποια απόφαση για Ελλάδα θα ληφθεί από εκλεγμένους πολιτικούς και όχι από τους κεντρικούς τραπεζίτες…»
Σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή συνεδρίαση δεν έγινε συζήτηση για το θέμα των εγγυήσεων που θέτουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το μηχανισμό.
Σημειώνεται ότι η εισήγηση για την χορηγήση ρευστότητας μέσω του ElA γίνεται με εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος και η απόρριψη αυτής μπορεί να γίνει μόνο με ειδική πλειοψηφία των 2/3 των μελών που μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το