Παραπολιτικά

Έκρυψαν νέα στοιχεία για επιβάρυνση του νερού “Θ”

Μικροβιολογικό φορτίο εκτός προδιαγραφών, αλλά σε χαμηλά επίπεδα ανιχνεύτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, και στις επαναληπτικές δειγματοληψίες που έγιναν στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα στις 5 Μαΐου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Πορταριά όσο και στη Μακρινίτσα κρίθηκε αναγκαία η χλωρίωση του νερού, μέχρι να γίνουν νέες δειγματοληψίες.
Από τη ΔΕΥΑΜΒ, σιωπή. Κανένα αποτέλεσμα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα και την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και την ενημέρωση των πολιτών, δείχνουν πως την έχουν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Αυτή είναι η νοοτροπία τους. Ορισμένοι λειτουργούν σα να μη θυμούνται την περιπέτεια του Κυριάκου Μήτρου με τη δικαιοσύνη, όταν λόγω έλλειψης άμεσης και σωστής ενημέρωσης του κοινού για την ποιότητα του νερού, έκαναν «ντου» στη ΔΕΥΑΜΒ δύο εισαγγελείς και κάθησε ο π. δήμαρχος στο σκαμνί.
Να υποθέσουμε ότι ορισμένοι που δεν ζούσαν στο Βόλο δε γνωρίζουν, να υποθέσουμε ότι κάποιοι άλλοι που είτε αδιαφορούσαν για τα κοινά, αλλά ξαφνικά τους «έκατσε» η ευθύνη δεν διάβαζαν εφημερίδες, να υποθέσουμε ότι κάποιοι που δεν έχουν τελειώσει το εξατάξιο δημοτικό δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους από αντικειμενική δυσκολία, αλλά απορούμε με τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜΒ, που παίζουν το κεφάλι τους κορώνα – γράμματα. Το παίζουν μέχρι που θα το φάνε… και δεν θα είναι εκεί κανείς να τους βοηθήσει. Όλοι θα λακίσουν, ενώ θα τους φορτώσουν και τις ευθύνες. Ας ρωτήσουν και κανένα δικηγόρο. Γεμάτη είναι η ΔΕΥΑΜΒ…
Εμείς έχουμε την ελπίδα ότι η αντιπολίτευση θα πράξει τα αυτονόητα και θα απαιτήσει με κάθε τρόπο να αποκατασταθεί η διαφάνεια, με την άμεση δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων που αφορούν σε κάθε έλεγχο την ποιότητα του νερού. Είμαστε βέβαιοι ότι θα απαιτήσουν τη διαφάνεια και την προστασία της δημόσιας υγείας με όρους εφαρμογής της νομιμότητας και όχι με την έκδοση δελτίων Τύπου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το