Ελλάδα

Έκπτωτος ο Ντογιάκος από την Εισαγγελία Εφετών ενώ επανεξελέγη

Επιδόθηκε σήμερα, είκοσι μέρες μετά την καταδίκη του από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου η επίμαχη απόφαση που οδηγεί τον Ισίδωρο Ντογιάκο σε έκπτωση από το αξίωμά του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, στο οποίο εξελέγη με την ψήφο των συναδέλφων του για δεύτερη φορά πριν από λίγες μέρες.

Το συγκεκριμένο συμβάν είναι πρωτόγνωρο στα δικαστικά χρονικά καθώς μόλις στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ενώ είχε προηγηθεί η καταδίκη του και άρα ήταν ορατός ο κίνδυνος της έκπτωσής του από τη θέση του Προϊσταμένου, εν τούτοις οι εισαγγελείς τον ανέδειξαν για δεύτερη διετία στο τιμόνι της Εισαγγελίας.

Η καταδίκη του άλλωστε δεν αφορά υπηρεσιακό ζήτημα αλλά αναφορές στο πρόσωπο της προέδρου του Αρείου Πάγου σε έγγραφο σύγκλησης της ολομέλειας της Εισαγγελίας. Ωστόσο, εκ του νόμου μετά την κοινοποίηση της «ετυμηγορίας» του Πειθαρχικού Συμβουλίου ο κ. Ντογιάκος είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει από τη θέση του. Στις πρόσφατες εκλογές αναπληρωτής προϊστάμενος είχε αναδειχθεί ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας.

Επί του παρόντος πάντως παραμένει άγνωστο αν είναι εκείνος ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Ντογιάκος ή αν θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές για τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το