Τοπικά

Έκπτωτος ο εργολάβος στο αποχετευτικό έργο της Αμαλιάπολης

Έκπτωτος κηρύχθηκε ο εργολάβος του έργου «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Αμαλιάπολης Δ.Ε. Σούρπης του Δήμου Αλμυρού», σύμφωνα με απόφαση της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου, η οποία αναρτήθηκε χθες στη «Διαύγεια».
Σύμφωνα με την απόφαση, η ανάδοχος εταιρεία δεν συμμορφώθηκε με το περιεχόμενο Ειδικής Πρόσκλησης και συγκεκριμένα δεν προχώρησε στην κατασκευή του κλάδου Α1-1-16, όπου οι δρόμοι είναι χωμάτινοι, μην εκτελώντας καμία εργασία. Να αναφερθεί ότι ο εργολάβος είχε στις 11 Μαρτίου προθεσμία, να ολοκληρώσει εντός 30 ημερών το προαναφερόμενο τμήμα του έργου, αλλά δεν ανταποκρίθηκε, ενώ επισημαίνεται ότι οι ενδεικτικές προθεσμίες έχουν παραβιαστεί για χρονικό διάστημα, που κυμαίνεται από 6 έως 18 μήνες, κατά παράβαση των οριζόμενων στο Ν. 4412/16. Σύμφωνα με την απόφαση, η ανάδοχος εταιρεία έχει προχωρήσει σε παύση εργασιών, χωρίς καμία έγκριση της αρμόδιας Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Αλμυρού.

Το έργο «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων οικισμού Αμαλιάπολης Δ.Ε. Σούρπης Δήμου Αλμυρού», έχει συνολική δημόσια δαπάνη περίπου 4,3 εκ. ευρώ, εκ των οποίων επιλέξιμη για συγχρηματοδότηση από το ΠΕΠ είναι 3 εκ. ευρώ. Το έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων μήκους 7,3 χιλιομέτρων στον παραθαλάσσιο οικισμό της Αμαλιάπολης της Δημοτικής Ενότητας Σούρπης του Δήμου Αλμυρού, στην κατασκευή ενός αντλιοστασίου και στην κατασκευή εξωτερικού αγωγού μήκους 8,1 χιλιομέτρων μεταφοράς των λυμάτων από τον οικισμό μέχρι το σημείο σύνδεσής του με τον υπό κατασκευή αγωγό μεταφοράς των λυμάτων Σούρπης – Αγίας Τριάδας, με τελικό αποδέκτη την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αλμυρού. Στόχος του έργου είναι η επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος διαχείρισης των αστικών λυμάτων του οικισμού της Αμαλιάπολης, με θετικές επιπτώσεις στην προστασία της δημόσιας υγείας (ύδατα κολύμβησης) και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης του Παγασητικού κόλπου.

Τα υδατικά συστήματα που αναμένεται να επηρεασθούν θετικά από την υλοποίηση του έργου, είναι ο Παγασητικός κόλπος και το υπόγειο σύστημα του Αλμυρού που, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών της Θεσσαλίας, εμφανίζουν τιμή από μέτρια έως κακή στις παραμέτρους της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Νερά 60/2000 / ΕΚ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Αλμυρού, ενώ κύριος του έργου και Φορέας Λειτουργίας του είναι η ΔΕΥΑ Αλμυρού. Σημειώνεται ότι η σχετική πρόσκληση παραμένει «ανοικτή», με τον 2ο κύκλο υποβολής προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς και κατόπιν θα αρχίσει η αξιολόγησή τους και κατάταξη βάσει των κριτηρίων, όπως προβλέπεται, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το