Τοπικά

Εκπτώσεις μέχρι και 60% στην εμπορική αγορά του Βόλου

Σε πολύ υψηλά ποσοστά κυμαίνονται οι χειμερινές εκπτώσεις που από σήμερα αρχίζουν στην εμπορική αγορά του Βόλου και θα διαρκέσουν σχεδόν για τους επόμενους δύο μήνες.

Αμέσως μετά τη λήξη της εορταστικής περιόδου τα καταστήματα μπαίνουν στους ρυθμούς των εκπτώσεων ελπίζοντας σε μια καλή αγοραστική κίνηση.

Η γεύση που άφησε η κατανάλωση για τους εμπόρους στην περίοδο των γιορτών, ήταν μάλλον μέτρια, καθώς η Όμικρον φρέναρε τις αγορές. Οι ίδιοι δεν κάνουν καν συζήτηση για σύγκριση με το 2019, ενώ για το 2020 αναφέρουν πως ήταν πιο αυξημένη η κίνηση. Το ενδιαφέρον τους βέβαια στρέφεται πλέον στις χειμερινές εκπτώσεις, όπου ελπίζουν να αυξηθεί η κατανάλωση. Γνωρίζουν βέβαια τις δυσκολίες που υπάρχουν στα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας στο ρεύμα και στη θέρμανση και θέλουν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο το καταναλωτικό κοινό προσφέροντας υψηλά ποσοστά με το «καλημέρα’ των εκπτώσεων.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες oι εκπτώσεις αρχίζουν στον Βόλο με τα ποσοστά να ξεκινούν από το 30% και να φτάσουν σε ορισμένα καταστήματα και το 60%.  Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, ενημερώνει ότι οι χειμερινές εκπτώσεις του έτους 2022, ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 και λήγουν Σάββατο 05 Μαρτίου 2022 για την πόλη μας.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

H αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες και υποχρεωτικές, ενώ η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης είναι καταρχήν δυνητική. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ανοικτά την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 (η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων), τα εμπορικά καταστήματα- μέλη μας μπορούν προαιρετικά να λειτουργήσουν με προτεινόμενο ωράριο 11:00 – 15:00.

Τέλος, να επισημάνουμε την γενικότερη υποχρέωση για τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας τόσο για την δημόσια υγεία όσο και για την αποφυγή υψηλών προστίμων και να υπενθυμίσουμε τις υποχρεώσεις όλων των επιχειρήσεων για την χρήση προστατευτικής μάσκας, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και εξωτερικούς χώρους, την τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων (ένα άτομο ανά 2 τ.μ.) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, την τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για τον καθαρισμό των χεριών, τον έλεγχο πιστοποιητικών για την είσοδο στο κατάστημα και τέλος την υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το