Τοπικά

Εκπτώσεις με κλειστά τα εμπορικά καταστήματα – Από σήμερα μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου

Με κλειστά τα εμπορικά καταστήματα ξεκινούν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις στον Βόλο και πανελλαδικά. Και είναι η πρώτη φορά να αρχίζει μια τόσο σημαντική περίοδος για τον εμπορικό κλάδο με το λιανεμπόριο να είναι ουσιαστικά κλειστό.
Λόγω της πανδημίας η κυβέρνηση κρατά για δεύτερη εβδομάδα τα καταστήματα κλειστά με τους εμπόρους να βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση.

«Τυπικά οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, αλλά με τα καταστήματα να είναι κλειστά, δεν θυμίζει η κατάσταση αυτή σε τίποτα με ό,τι έχουμε ζήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια» ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος σημειώνοντας πως «ο εμπορικός κλάδος έχει ζητήσει επανειλημμένως την επαναλειτουργία της αγοράς με ένα πελάτη στο κατάστημα, κάτι που οι έμποροι μπορούν να διασφαλίσουν και το έχουν αποδείξει».

Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν αγορές, πρώτον μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου και δεύτερον μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών, με τη διανομή προϊόντων και στις δύο περιπτώσεις να γίνεται κατ’ οίκον.
Η διανομή στο σπίτι πραγματοποιείται είτε μέσω των εταιρειών courier είτε από τους ίδιους τους εμπόρους. Επικρατεί δηλαδή, ό,τι ίσχυε πριν το click away.

Με τις παρούσες συνθήκες χάνεται και το νόημα των εκπτώσεων, καθώς πολλοί καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την ένδυση και την υπόδηση, θέλουν να έχουν φυσική παρουσία στο κατάστημα για να δοκιμάσουν το προϊόν, πριν το αγοράσουν. «Τα είδη ένδυσης και υπόδησης που έχουν πληγεί σε τεράστιο βαθμό, αποτελούν το 60% της εμπορικής αγοράς» επισήμανε ο κ. Οντόπουλος που συμπλήρωσε πως «βέβαια όλοι οι κλάδοι του εμπορίου έχουν απώλειες».

Οι έμποροι βρίσκονται σε απόγνωση από την παράταση για ακόμη μια εβδομάδα του απαγορευτικού και την υποχρέωση να έχουν τα καταστήματά του κλειστά. Το εμπόρευμα με τα χειμερινά είδη που έχουν, κινδυνεύει να χαθεί, γι’ αυτό και ένα από τα αιτήματα που έχουν, είναι η επιδότηση του εμπορεύματος, ώστε τουλάχιστον να έχουν την οικονομική ευχέρεια να μπορέσουν να αγοράσουν τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά είδη.

Άλλες εποχές τα ποσοστά εκπτώσεων θα έφταναν ακόμη και το 50% και οι δρόμοι θα πλημμύριζαν από κόσμο. Φέτος, όμως οι εμπορικοί δρόμοι είναι άδειοι από καταναλωτές. Κάποιοι κάνουν ψηφιακά αγορές, αλλά υπάρχουν και πολλά είδη, για τα οποία απαιτείται η παρουσία στο κατάστημα, γι΄ αυτό και αναβάλλουν τις αγορές για το μέλλον. Εξάλλου με κλειστή την εστίαση και την απαγόρευση όλων των κοινωνικών εκδηλώσεων για πολλούς δεν υπάρχει και λόγος για να κάνουν αγορές σε αρκετά είδη για τον καλλωπισμό τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το